Unii credinciosi au ajuns sa se ralieze la actiunea celor ce nu iubesc Biserica doar pentru a sustine un candidat, fara sa se informeze. Acei care scriu impotriva preotilor sut atei sau nepracticanti, ei ar scrie impotriva lor pentru orice, cum o si fac. Asta cu alegerile e doar un pretext.
Dar credinciosii ar trebui sa se informeze, nu sa urmeze pe oricine scrie ceva.
Poate nu se stie, inainte preotii puteau face politica, adica sa si candideze. Unul din primii ministrii a fost patriarhul Miron Cristea.
Din cate imi amintesc chiar si dupa revolutie nu era o interdictie, unii preoti fiind chiar consilieri locali. Chiar si in momentul de fata exista preoti consilieri locali. Patriarhia a interzis doar candidatura la postul de primar:
http://www.mediafax.ro/social/bor-pr...detean-2438942
Dar iata ce spunea chiar IPS Bartolomeu Anania:
" Ierarhul Bartolomeu Anania a precizat ca Biserica nu face politica si nici nu va face politica, dar isi permite ca din patru in patru ani, cu ocazia alegerilor, sa ajute ca politica tarii sa fie facuta de cei mai buni oameni. Asa ca ea isi va asuma doar rolul de sfatuitor. Si iata ce intelege ierarhul prin sfatuitor: "Alegatorii sunt impartiti in cei care sunt membrii unor partide politice (cu ei nu vom avea treaba) si indecisii. Or, preotul este sfatuitorul dintotdeauna al enoriasilor lui.
Si atunci daca aceasta categorie, indecisii, il intreaba pe preot: "Parinte, cu cine crezi ca trebuie sa votez?", el nu are voie sa ridice din umeri si sa spun ca Biserica nu face politica".
Un articol scris chiar de administratorul acestui site:
http://www.crestinortodox.ro/editori...ca-123253.html
Acum zece ani multi preoti au spus la predica sa nu voteze credinciosii cu Basescu. In mod sigur, daca ar fi candidat Remus Cernea majoritatea preotilor ar fi avut un cuvant de spus credinciosilor si nu numai.
Unii preoti s-au implicat acum doar pentru ca era vorba de un candidat protestant.