View Single Post
Vechi 27.09.2014, 09:41:05
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
..........?!?
Să fiu iertat, dar computerul meu afișează altceva: credința 48,3%, dragostea 16% iar tainele cam restul.
Cred că ne trebe un statistician serios, de pildă unul de la IRSOP.
Rememporeaza si tu pildele din NT si o sa vezi ca,cam pe acolo e proportia. Intotdeauna se da indemnul credintei in Dumnezeu,iar sugestia tainelor viitoare apare in cateva locuri pregnant .Iar despre iubirea de aproapele iarasi abunda pasajele :de la predica de pe munte,cam tot ce urmeaza ,mai ales la Matei,mereu se face recurs la sintagma:daca vrei ca Dumnezeu sa te iubeasca iubeste si tu pe aproapele.
Asa ca nu inteleg cum se extrag ca invataturi din NT credinta in Dumnezeu si sugestia tainelor viitoare si se omite iubirea de aproapele,care este aproape totdeauna perche cu iubirea fata de Dumnezeu. Intotdeauna cand se da o porunca referitoare la Dumnezeu gasim si perechea ei aplicabila la oameni. Ca si cum iubirea fata de oameni ar fi scoala pregatitoare pentru a accede la iubirea fata de Dumnezeu.Am recurs la cifre ,caci pina si cantitativ e evident pe ce se pune accentual in NT , si e socant cum constant se omite sau se trece pe plan secundar relatia cu oamenii. Nu zic ca e contrazisa poruncxa iubirii prin aceastab omisiune ,dar prea e pusa la coada ,in loc sa fie pe acelasi plan cu iubirea de Dumnezeu.
Caci asa a fost formularea Domnului ,nu a mea : " sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau...si a 2 a porunca asemenea primei ,sa iubesti9 pe aproapele ..."
Reply With Quote