View Single Post
Vechi 23.09.2014, 11:09:54
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Domnule Dragomir daca tot ati simtit nevoia sa comentati in stil propriu,adica pe langa subiect,o sa va spun de ce am ales aceea sintagma spre diferenta de alte zeci de situatii cand am citat din versiuni ortodoxe.Este o ironie in acel titlul.Notiunea in sine nu implica valente teologice ci sociale,este vorba despre fosti sclavi eliberati.Termenul latin este mentionat in explicatii dar am ales notiunea de ,,izbaviti" pentru ca are si o componenta usor ironica, cu implicatii chiar teologice.Sa fii eliberat din sclavie,sa te consideri izbavit de acest cosmar,sa studiezi Legea si totusi sa-l condamni pe cel ( la Stefan ma refer) care iti vorbea de adevarata izbavire,nu doar de cea sociala,iata cum ,,izbavitii" era de fapt in continuare prizonieri ai lumii,in ciuda aparentei de libertate.De aceea am ales sintagma.Un singur lucru ma intristeaza,dar nu ma mira la dvs: nu cu explicatiile ati avut o problema (ele nici macar nu ating subiecte teologice crestine) ci cu persoana, profitand de nelamurirea doamnei. V-as fi admirat daca ati fi adus autori catolici cu explicatii mai profunde,nu as fi avut nimic de comentat.Ati preferat insa mica rautate.Pacat,intotdeauna am considerat ca aveti mai mult de oferit.Oricum timpul nu este pierdut, puteti contribui cand doriti.
Reply With Quote