View Single Post
Vechi 22.09.2014, 01:38:28
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Iustin, lumea in general, nu e totuna cu duhul lumii.

Atunci cand interactionezi cu un om , ori sporesti , ori te vatami. Depinde de duhul ce il poarta si de taria credintei tale.

Nu vorbim aici de credinte, la modul general, de dogme ci de aspecte practice din viata de zi cu zi.
De exemplu: daca eu interactionez cu un betiv, acesta va insista sa mergem intr-un birt, sa stam "linistiti" la un pahar de vorba. Eu ii voi spune: nu, putem merge in parc, pe o banca sa stam de vorba la fel de linistiti. Daca betivul este cuprins foarte tare de aceasta patima va spune: aa, nu in parc, asa pe uscat?

Este inutil sa participi la adunari pacatoase, de dragul umanitatii. Numai Bunul va schimba omul, cu puterea Lui.

In orice discutie, sau interactiune, exista o confruntare intre forte. Cine nu e obisnuit sa simta duhul celuilalt, nu va simti confruntarea. Iar cand va ceda el insusi, nici atat. In aproape toate cazurile isi da seama de pierdere mult mai tarziu.
Si cum ramane atunci cu indemnul, "daca cineva te sileste sa mergi o mila cu el,mergi doua?" Dv nu doar ca sustineti ca sa nu mergi doua,dar in final nici cat va cere el nu ii dati,si ajungeti sa ii intoarceti spatele betivului . Ca si cum ,simplu fapt ca este strivit de acest pacat , inseamna ca nu ii e sete si de putina intelegere . Poate are si el o poveste ,poate e profesor universitar ,poate o mare deceptie sau o mare dragoste l-a facut sa ajunga asa . De spaima cuvantului birt , ajungeti sa ratati sansa de a asculta un om.
Si nu cred ca daca beti si un pahar cu el,riscati dependenta ,sau e un semn de slabicune fata de el . Dimpotriva,il poate vedea ca un semn de apropiere si sa se deschida si mai usor.
Si Domnul era acuzat de farisei ca sta la masa si bea un pahar de vin cu pacatosii,dar nu pentru placerea vinului statea ,ci pentru ca stia ca acei oameni apreciaza pe oricine nu ii alunga
Pacatul nu este in birt,ci in inima noastra ,acolo este locul lui
Reply With Quote