Citat:
În prealabil postat de aubergine
Se fac si donatii pentru copiii sarmani, nu va faceti griji de asta. Si si acele haine, cruci sunt tot prin donatiile oamenilor facute. Cu ce va deranjeaza ca oamenii dau din proprie initiativa acei bani? Din rautate imi pare mie, sau ca sa va legati de ceva.
Sau daca va deranjeaza asa de mult, faceti d-voastra donatii copiilor sarmani.
Pentru Dumnezeu oricat am da, si aur, si pietre scumpe, nu am putea niciodata sa il rasplatim pentru dragostea nesfarsita pe care o arata.
|
Prefer sa dau celor sarmani, pentru Dumnezeu, nu preotilor. Asta am mai zis-o si o voi mai zice. Prefer de 1000 de ori sa ajut omul care nu are, omul care nu isi permite, decat sa imbogatesc mai tare pe cineva care are. Eu fac donatii, dar nu in bani. Nici macar cersetorilor nu le da bani. Prefer sa iau omul cu mine in magazin si sa il rog sa isi aleaga ceva de mancare sau orice altceva util. Am dat si bani, bani care s-au dus pe alcool sau tigari; am dat si mancare gatita, care in cateva minute am vazut-o aruncata in casa scarii. Daca vrea bani, nu vrea altceva, atunci pur si simplu nu le dau, pentru c stiu unde ajung banii aia.
Hainele preotesti se fac din donatii si din obligatie, mai ales pe la sate; daca nu dai sau nu faci si tu un rand de haine, rade lumea de tine si te barfeste. Unii se simt obligati sa faca sau sa dea, chiar dca au o pensie de 300 de lei si 70 - 80 de ani; nu conteaza, rade tot satul de ei daca nu "doneaza" si ei.
Ma leg de lucrurile concrete, nu dealtceva, exact in acelasi mod in cre ma leg de stat si politicieni. Nimeni nici macar nu incearca sa faca ceva pentru cei care nu au; toti sunt pentru imbogatirea personala, fie ei preoti, politicieni sau oameni simpli. Iubirea de semeni devine tot mai inexistenta. Asa ca da, din ce am prefer sa dau celui sarac decat sa donez bisericii lucruri scumpe. Una e cand Biserica chiar are nevoie de ceva (reparatii, pictura interioara etc) si alta e cand deja vor sa puna sus pe turla cruce de argint de 25 de kilograme si alte asemenea. Cu stea nu-s io de acord deloc. Una e necestatea, alta e luxul.