Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 13.09.2014, 19:19:13
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
DEci ati fost indoctrinat de scoala, tipic.
Si tatal meu nu a fost la biserica, a refuzat sa intre, pentru ca invatatoarea i-a zis ca va avea probleme daca o va face, i-a zis ca nu au voie sa intre in biserica, pe vremea comunismului.
Mai exista si intelectuali religiosi, ce facem, ne batem in exemple? E pueril.

Domnule, daca pt d-voastra parerea unui olimpic, si parerile unor carti, adica parerile unor oameni de stiinta sunt mai importante decat Cuvantul Domnului, eu am ramas fara cuvinte.
Nu aveti nevoie de argumente ca sa credeti, nu aveti nevoie de stiinta, ci de credinta si iubire, atat.
Cu tot respectul, domnule Aubergine, eu am ajuns la concluzia ca este mult mai importanta iubirea decat credinta. Si daca prin credinta va referiti la lucrurile de forma ale orcarei religii (ritualuri, rugaciuni mecanice, post mecanic, ascultare oarba de reguli religioase), atunci consider ca se poate extrem de bine si armonios si fara acestea, inclusiv din punct de vedere sufletesc.
Acele cuvinte ale oamenilor de stiinta, da, le consider ca fiind peste Vechiul Testament.

Asta este ce cred eu. Sper sa nu ma judecati pentru asta. Consider ca nu am fost indoctrinat la scoala, ci "invatat". Un om nu poate fi indoctrinat cu realitatea.
Reply With Quote