Pai vezi ca nu te-ai obosit sa citesti cartile, nici macar cuprinsul lor?
Daca ai fi facut asta, ai fi vazut ca, cartile pe care le-ai mentionat au la baza Cararea Imparatiei. Adica, sunt capitole extrase din Carare si republicate. Si daca ai sa compari Cararea cu cartile bazate pe Carare, ai sa observi ca sunt modificari si taieturi. Cartea cu predici contine predici spuse de Parintele de-a lungul vietii, nu doar intre 1940-1950. Manuscrisul a fost gasit la Sinaia, era trecut de mult de 1950. Mai sunt arhivele Securitatii, dar ma indoiesc ca cineva o sa se sinchiseasca sa le citeasca.
Tot zic de cartea parintelui ptr. ca unele raspunsuri la acuzele aduse se gasesc in carte. Si, de asemenea, mi se pare normal ca atunci cand combati un om, un parinte, sa fi avut macar bunul simt sa ii fi citit cartea, ca sa vezi cum gandea acel om, nu sa te bazezi doar pe ce spune x si y. Am impresia ca nici macar nu ai citit toate cartile cu marturii despre Parintele, ci te-ai limitat la net.
Inaltul Streaza. Acum aruncam cu pietre si in ierarhi?! Nu e o Biserica Ortodoxa care sa nu fi fost atinsa de ecumenism. Nici una. Apoi, nu toti care au mers la adunari ecumeniste sunt rai. Pr.Staniloae a facut parte din asa ceva, Parintele Teofil. Am vazut ca ai trecut f.usor peste greselile Pr.Papacioc si Pr.Teofil, dar tot dai in fata ca Pr.Boca l.a pictat pe Francisc. Si nu era nevoie sa imi spui ca Sfintii catolici nu sunt recunoscuti de Biserica. Eu am adus in vedere ca Pr.Boca nu a fost singurul care a fost mai 'indulgent' cu catolicii, ci si alti Parinti mari au facut asta.
Intrebare, cand a trait Francis? Inainte sau dupa schisma?
Personal nu stiu de Pr.Boca si greco-catolici. In ce perioada se presupune ca a facut asta? Intreb ptr. ca greco-catolicismul, care defapt nu mai exista, a fost reinfiintat dupa 89. Multi oameni din Ardeal au trecut inapoi la Ortodoxie dupa unirea din 1918 si asa mai departe. Ma indoiesc ca ai cercetat istoria Bisericii Ortodoxe in Ardeal si cum e treaba cu greco-catolicismul care defapt e romano-catolicism de rit bizantin. Greco-catolicii de azi nu mai au nimic in comun cu greco-catolicii de acum 200 de ani. In fine, poti sa imi spui exact cine a spus ca Pr.Boca a impartasit greco-catolici? In ce perioada, unde?
Voi sunteti constienti ca multi il folosesc pe Pr.Boca? Dansul apare si pe site-uri yogine! Yoginii il folosesc ptr. a se da bine cu crestinii. Sunt multi romani care fac si yoga si cred si in Ortodoxie. Nu va ganditi ca poate de acolo e zvonul cu reincarnarea? Si nu doar el este folosit. Am vazut ca sunt folositi si Arhanghelii, si Hristos etc. Am vazut ca si Pr.Iustin Parvu a ajuns vedeta intre yogini. Bine, asta dupa ce a plecat la Domnul. Si nu, religiile pagane nu au aparut dupa 89, erau in mare voga si inainte de revolutie.
Acum o sa spuneti ca si Sf.Saguna nu e sfant, ca era mason si alte bazaconii, si asta ptr. ca a fost canonizat de ierarhii nostrii ecumenisti si rai.