Subiect: Diavolul
View Single Post
Vechi 09.06.2014, 09:45:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
Cu cat mai mult vrei sa cresti, cu atat mai mult esti supus caderii, in caderi din ce in ce mai stupide.

Ingerul Pazitor, nu are rabdare infinita, ci calibrata pe lungimea vietii tale: in primii ani ai vietii te inpunge fin, spre sfarsit te impunge mai abitir. Impungerea este chemarea catre Domnul, orice ar insemna asta pentru oricine.

Diavolul te impunge mai abitir in prima parte a vietii si mai slab pe masura ce devii mai crestin: in prima parte, tentativele de corupere sunt grosiere si in a doua parte sunt rafinate, rafinand ce A RAMAS din prima parte.
Impungerea mai tare sau mai fina, atat din partea puterilor ceresti, cat si a celor inamice, nu cred a tine de varsta omului, ci de starea sa la un moment dat, in cadrul suisului ori coborasului lui. Asta e splendid in crestinism. Fericiti sunt cei convertiti de la varsta tineretii! Precum Sf Apostol Ioan. Eu fac parte dintre convertitii mai tomnatici si pot, impreuna cu Sf Augustin, sa spun "tarziu te-am iubit, Doamne!". La orice varsta poti auzi chemarea lui Dumnezeu, caci El te cheama mereu. Desi este cu mult mai greu, se poate sa te convertesti chiar si la adanci batraneti. Dolores Ibarurri, alias Passionaria, este primul exemplu care imi vine in minte. Aceasta fiinta-simbol al Spaniei marxiste a repetat, doar ca la o varsa mult mai inaintata, drumul Damascului, incetand de a mai da cu piciorul in tepuse dupa ce a contribuit la uciderea a mii si mii de preoti si credinciosi: e una dintre cele mai interesante convertiri dovedind ca, in orice epoca, Dumnezeu isi face vas ales din cine te astepti mai putin.

Citat:
In prima parte a vietii, suntem diavolul, contestand realitatea, incercand sa o imbunatatim, crezand ca am fi putut crea o realitate mai buna.
Asa este. Adolescenta e prin natura ei o varsta a rebeliunii. Acest impuls poate fi folosit intr-un sens bun ori intr-un sens rau. Ceea ce eu, ca atatia adolescenti, nu am inteles la vremea respectiva este ca Domnul ne cheama la lupta, dar ca aceasta lupta nu poate incepe altfel decat cu noi insine. Cum sa schimb lumea, daca eu nu ma schimb ? Cum sa fie lumea mai frumoasa, daca eu nu ma ingrijesc de mine insumi, daca merg mai des la fitness decat la biserica, daca mananc mai mult proteine decat citesc carti ?

Citat:
Ei bine, daca zic bine, cum pot dovedi ca Sunt NElucifer? Adica, ca nu sunt Lucifer?
Facand nu cum a facut el, ci cum a facut majoritatea ingerilor: cei care au ramas. Lucifer a spus "Nu voi sluji!" (Non serviam!). Noi trebuie sa-I dovedim Domnului ca Ii suntem buni slujitori. Altfel, pentru ce am merita rasplata ?

Citat:
Ramane doar sa INDUR orice ar fi in viata, sa NU CONTEST ca ar fi rau ce MI se intampla in viata. Adica sa fiu calugar.
Ma gandesc la Iov. Numai ca el nu a fost calugar. Prin urmare, nu e necesar sa fiu calugar.

Citat:
Intre ''sa INDUR'' si "sa NU CONTEST", se strecoara, parsiv, " DE CE ? " trebuie indurat?
Fiindca unui tanar bogat, care respecta Legea inca din anii sai fragezi, Domnul i-a spus: "Ia crucea TA si urmeaza-Ma".

Citat:
Mai exista si situatia in care sunt o babutza dintr-un sat oarecare.. Numai ca nu sunt acea babutza, si nici nu o inteleg: nici pe ea, nici pe Dumnezeu, care o alege pe ea sa vina in rai. Chiar va fi acea babutza de necorupt?! Sau vor fi babutze care vor ajunge in Iad?
Ohoho, cate babute din sate oarecare ajung in iad! Si toate care ajung in iad isi dau imediat seama cat de usor ar fi fost sa ajunga in rai. Asta e un factor suplimentar care le chinuie acolo. Cand nu iei un examen de netrecut, iti spui ca asta e. Cand iti dai seama ca l-ai fi putut lua facand doar un mic efort, cand realizezi ca ai avut tot ce trebuia ca sa il iei, si timp, si logistica, si infrastuctura, si exemple, abia atunci iti vine sa te dai cu capul de pereti.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 09.06.2014 at 09:48:57.
Reply With Quote