View Single Post
Vechi 24.03.2014, 19:42:52
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Predestinare inseamna,ca sa intelegi ideea de baza, ca Dumnezeu este in toate drept si adevarat,lucru pe care noi il sustinem fara echivoc cand afirmam suveranitatea absoluta a lui Dumnezeu.Predestinarea este un concept derivat din aceasta idee,nu punctul central al calvinismului,cum multi cred.
Adevarat lucru graiesti, atat doar ca si voi v-ati cam inspirat din teologia catolica, si, ca urmare, nu e nimic nou sub soare ceea ce sustineti: "Dumnezeu este in toate drept si adevarat" - iar Jertfa Mantuitorului pe Cruce are rolul de a-L mai calma pe Dumnezeul cel justitiar, de a-i "restabili" onoarea "pierduta" -, dar a te concentra strict pe aceste atribute ale Lui Dumnezeu te va face sa calci stramb. Pentru ca a-ti schimba viata dupa un dumnezeu doar "in toate drept si adevarat" te va lipsi pe tine de vederea Iubirii lui Dumnezeu.
Si incet-incet devii un mic justitiar care crede despre sine ca le face toate bine, iar de aici la a-i judeca pe ceilalti e doar o chestiune foarte scurta de timp. Si uite cum Occidentul a luat chip dupa un dumnezeu DOAR "drept si adevarat".

Citat:
Treaba mea nu este sa descos mereu cum si ce va hotari Dumnezeu,asta o fac necredinciosii.
Necredinciosii si ... fiii Sai, doar ca in mod diferit. Pentru ca de acum nu mai suntem robi, ci fii ai lui Dumnezeu. Nu spune chiar Mantuitorul ca toata judecata a dat-o Dumnezeu fiilor Sai? Iar Sf.Ap.Pavel nu spune ca sfintii vor judeca pe ingeri?

Citat:
Treaba ta,sau a mea,este sa faci voi Lui si slava Domnului atat Mantuitorul cat si apostolii au aratat cum trebuie sa-ti fie viata.La acel etalon trebuie sa te raportezi.
Gresit! Treaba mea ca fiu al Bisericii este sa ajung sa iubesc pe Dumnezeu si pe oameni. Si asta se va vedea si judeca dupa faptele mele. Insa nu voi putea sa spun niciodata ca am ajuns la iubirea de Dumnezeu si oameni - conform judecatii tale autosuficiente - si, ca urmare sa pot sa fiu sigur de mantuire. Pentru ca, pur si simplu Iubirea nu are limite.
Eu unul doresc sa raspund chemarii Dumnezeiesti la iubire: eu nu fac voia lui Dumnezeu ca sunt obligat sa o fac, asemenea unui rob - pentru ca tot ce nu faci din convingere este pacat, spune Sf.Ap.Pavel. Dumnezeu nu obliga pe nimeni la mantuire. "Suveranitatea ABSOLUTA a lui Dumnezeu" se termina in dreptul omului, si asta pentru ca Dumnezeu este Iubire.
Se vede treaba ca cei din afara Bisericii nu se vor putea ridica NICIODATA mai presus de statutul de robi ai lui Dumnezeu.
Este curios cum tocmai de la cei care propovaduiesc "Sola Fide" vin astfel de invataturi care invata ca harul are un pret.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 24.03.2014 at 19:54:17.
Reply With Quote