Citat:
În prealabil postat de DanielS
1. 2 Corinteni 5:17, dovada ca esti mantuit este o viata schimbata, o viata care devine tot mai sfanta. A auzit voci? Un crestin nu poate fi posedat de demoni. Biblia spune ca trupul crestinilor este Templul Duhului Sfant, si mai spune ca "Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume". Nu cred ca era mantuita. Mantuirea e doar prin credinta, si credinta adevarata va produce roade. De unde stii ca era credincioasa? Bisericile sunt pline de pacatosi ordinari care se considera crestini, desi ei nu sunt crestini.
|
Din aceasta intamplare se pot trage 2 concluzii mari si late:
1.Tu spui: "Un crestin NU poate fi posedat de demoni". Dar eu iti reamintesc: femeia respectiva CREDEA IN IISUS HRISTOS, ERA O FEMEIE CREDINCIOASA. In momentul in care a auzit acele voci care-i porunceau sa-si omoare pruncul sunt sigur ca a avut un moment de ezitare, dar vocile acelea ii erau foarte cunoscute, ... A AVUT INCREDERE IN VOCILE ALEA, le auzea in fiecare Duminica in adunarile lor.
Intelegi acum? Femeia era CREDINCIOASA, IL "MARTURISEA" PE Domnul Iisus Hristos toata ziulica, in sus si-n jos pentru ca asa i se trasase de la adunarea lor de "rugaciune" ca trebuie sa-L propovaduiasca pe Iisus Hristos!!!!
Daca femeia era credincioasa practicanta te intreb: DE CE CREZI CA NU SE VA MANTUI?
Deci iata ca ceea ce crezi - dogma pe care o crezi si ti-o asumi sau, mai bine-zis ADEVARUL dogmatic - conteaza in mod esential in formarea ta ca om crestin. Deci, in concluzie, IDEEA TA CA EXISTA OAMENI CREDINCIOSI IN TOATE CONFESIUNILE "CRESTINE" NU PREA ESTE ADEVARATA. Exista O SINGURA BISERICA PASTRATOARE A ADEVARULUI, Biserica despre care Mantuitorul Hristos i-a asigurat pe cei credinciosi ca "portile iadului nu o vor birui".
2.Prin marturisirea cu gura a Domnului Iisus Hristos - asa cum sigur a facut si sarmana femeie din exemplul de mai-sus - a ajuns sa fie hulit Numele Mantuitorului din cauza ca FAPTA femeii "crestin-marturisitoare" a ingrozit pe toata lumea. Concluzia e ca cu gura se pot spune multe, iti poti etala CREDINTA cu toata puterea decibelilor, insa faptele sunt cele care definesc profilul tau crestin: degeaba poti marturisi cu gura toata ziulica daca faptele tale nu contin niciun pic de jertfa de sine:
"1.Și când am venit la voi, fraților, nu cu greutatea cuvântului sau a înțelepciunii am venit eu să vă vestesc taina lui Dumnezeu.
2.Că n'am socotit ca'ntre voi să știu altceva decât pe Iisus Hristos; și pe Acesta, răstignit..." 1 Corinteni 2.
Adu-ti aminte de fecioarele cele nebune din pilda Mantuitorului Hristos: si acelea Il asteptau pe Mantuitorul, dar nu au socotit bine cat ulei sa puna in candele. Uleiul acesta poate fi interpretat ca fiind simbolul faptelor celor bune: fecioarele cele nebune NU AU SOCOTIT NECESARE FAPTELE care urmau sa fie aduse ca jertfa la venirea Mantuitorului, FAPTE DUPA CARE INSUSI MANTUITORUL HRISTOS URMA SA LE RECUNOASCA PE FECIOARE CA FIIND FIICE ALE SALE.