View Single Post
Vechi 02.03.2014, 15:39:05
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DanielS Vezi mesajul
Oamenii au pacatuit, oamenii trebuie sa plateasca, de aceea a trebuit ca Isus sa devina om ca si noi, sa devina unul de-al nostru, ca sa plateasca plata in locul nostru, El Cel care era 100% Dumnezeu si 100% om.

Asta-i Evanghelia lui Hristos. Care e alternativa ta? Ca il putem mituii pe Dumnezeu cu faptele noastre bune (Isaia 64:6 spune ca faptele noastre bune sunt niste haine manjite inaintea lui Dumnezeu) ca sa ne ierte?? Asta ar fi incredibil de oribil. Mania dreapta a lui Dumnezeu trebuia sa fie satisfacuta, si ea a fost satisfacuta prin moartea lui Isus pe cruce, atunci cand Dumnezeu l-a zdrobit pe Isus pentru pacatele noastre (nu uita ca Isus a fost voluntar, nu victima) Isaia 53:10 "It pleased the Lord to crush him", si neprihanira lui Isus este atribuita celor care cred in El, doar prin modul acesta putem intra in cer, avand in vedere ca Apocalipsa 21:27 se spune "Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în Cartea Vieții Mielului." Trebuie sa fim 100% perfecti ca sa intram in cer, si asta se poate doar prin sangele Mielului care a murit pentru noi.
Nu exista alternativa. Daca intr-adevar, judecam juridic, sa arda toata omenirea in Iad ar fii cel mai bun lucru ce ar putea sa se intample. Si nu, asta nu e Evanghelia lui Hristos, ca am aratat ca "In scholarly literature it has been generally recognised for some time that the penal substitution theory was not taught in the Early Church"

Citat:
Am vrut sa zic ca (,) cartile apocrife au aparut in mod oficial in biblia bisericii catolice in secolul XVI-lea ca raspuns impotriva protestantilor. Ele existau si mai dinainte in biblia lor, dar inainte de sec XVI ele erau doar niste carti considerate vrednice de citit, si nu inspirate.
Tu vorbesti de deuterocanonice, eu vorbeam de cele intr-adevar apocrife.
Crestinismul timpuriu nu avea Biblie, cum avem astazi si cum probabil iti imaginezi.
Erau zeci de Epistole, Evanghelii si carti aflate in circulatie atunci.
Lista actuala, de carti stabilite ca fiind adevarate, nu a aparut decat in secolul IV.
Ceea ce cam sfarama orice pretentie de sola scripturism istoric.

Citat:
Te prinzi si tu de orice greseala de-a mea, ca sa ce ... ? Mai bina uita-te la inima ta si vezi cum esti inaintea lui Dumnezeu.
Imi place cum in evanghelism, singurul motiv pentru care nu ar accepta cineva viziunea ta e ca nu isi da seama cat de oribil e. Argument de manipulare emotionala scarboasa, la care pica cei impresionabili.
Eu stiu cum ma aflu fata de Dumnezeu. Imi stiu pacatele.
Dar daca, ipotetic, teoria ta ar fi adevarata, as face singurul demn posibil, si mi-as accepta soarta de damnat.