Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Am citit ca banalii cartofi sunt tratati cu pana la 19 chimicale pana ajung in farfurie,unele sunt pt cultura,altele pt daunatori si boli,altele pt a impiedica incoltirea pe rafturi.
|
Ma indoiesc, nu au asa multi daunatori, ca merele de exemplu.
Citat:
Am facut o experienta,am cumparat cartofi normali(cu chimicale) si bio;i-am lasat pe ambii la temperatura camerei si cei bio au incoltit repede cam intr-o saptamana,in timp ce ceilalti nu au incoltit nici dupa aproape 4 luni!!!!!!
|
Este posibil sa fie tratati impotriva incoltirii.
Inseamna ca noi aici mancam mai mult "bio" pentru ca intotdeauna incoltesc dupa cateva saptamani daca sunt tinuti la temperatura camerei.
Vezi ca aia tinuti la mai putin de 4 grade devin toxici la tratamentul termic.
"On the other hand, temperatures below 4 °C (39 °F) convert potatoes' starch into sugar, which alters their taste and cooking qualities and leads to higher acrylamide levels in the cooked product, especially in deep-fried dishes—the discovery of acrylamides in starchy foods in 2002 has led to many international health concerns as they are believed to be possible carcinogens and their occurrence in cooked foods are currently under study as possible influences in potential health problems"
Citat:
La fel am citit,ca fermierii care cultiva cartofi in California,sau cei care au ferme de pui in China-nu mananca din produsele crescute dupa metodele si legislatiile cerute de agricultura moderna,ci ca isi cresc pt consumul lor,produse separate. Stiu ei ce stiu,nu ? Altfel de ce si-ar risca sanatatea!
|
Trebuie sa-si faca si producatorii de "bio" reclama cumva..