Citat:
În prealabil postat de DanielS
Se pare ca tu nu esti unul dintre aceia care obisnuiesc sa citeasca posturile celui caruia ii raspund, inainte sa raspunda. Am mai spus de vreo 2 ori ca Biserica lui Hristos nu e de nicio denominatiune, ci este formata din toti credinciosi care il urmeaza cu adevarat. Si Biserica a existat mereu.
|
Unde apare termenul sau notiunea de "denominatiune" in Biblie?
Citat:
Probabil nu ti-ai dat seama dar eu nu vin aici sustinand infailibilitatea protestanismului, ci a Bibliei, si Biblia nu e de acord cu zeci de obiceiuri de-ale voastre, si inca nu am primit niciun raspund biblic pentru ele din partea voastra.
|
Daca ne explici si noua cum faci diferenta intre Biblie si interpretarea care o dai tu Bibliei..
[quote]dar vad ca tu preferi atacurile personale in locul rationamentului logic.
Iar tu se pare ca preferi sa faci confuzie intre ce ai fost instruit sa pricepi tu din Biblie si Biblie.
Citat:
2. Biblia mentioneaza in nenumarate locuri ca viata vesnica/mantuirea este DARUL lui Dumnezeu pentru noi, si ca acesta nu se obtine prin fapte pentru ca nimeni sa nu se laude, si ca (,) crezand in Isus esti mantuit. Asta nu inseamna ca pur si simplu zici "Cred in Isus" si pe urma iti traiesti restul vietii ca cel mai mare pacatos de pe fata pamantului, ci in Biblie credinta este strans legata de pocainta, adica o persoana care chiar crede in Isus va dori din toata inima sa se pocaiasca de pacate si sa traiasca in sfintenie.
|
Dorinta e una, fapta e alta.
Din pacate nu reusesti sa ai o interpretare unitara a Bibliei, altfel n-ai pierde din vedere, asemeni lui Luther, pasajele in care se spune ca o credinta fara fapte este moarta.
In teologia ortodoxa se face diferenta clara intre mantuirea obiectiva - darul lui Dumnezeu pentru noi, si mantuirea subiectiva - ceea ce omul face pentru a primi aceasta mantuire.
Din pacate acesta delimitare a devenit tare confuza datorita lui Luther si cultele (neo)protestante au mostenit-o, facand din mantuire o chestiune cel putin ambigua daca nu chiar indoielnica.
Citat:
1. Este descrisa?... si daca e descrisa, atunci de ce nu mi-ai zis unde anume in Biblie e descrisa? Astept.
|
Sa nu-mi zici ca n-ai auzit de punerea mainilor.
Cine facea "punerea mainilor"?
Se ridica Gigi si cu Gica din popor, isi puneau mainele pe cate unul si acesta devenea pastor, cum se intampla la voi?
Citat:
2. Noi nu avem traditie, ci ne limitam doar la Cuvantul lui Dumnezeu, nu la inventia lui Sfantu' X si Sfantu' Y.
|
Va limitati la cuvantul vostru si al inainteasilor vostri, ca nu sunt sfinti, asta este evident.
Ca puneti slabele voastre intelegeri in seama Scripturii, asta este fara indoiala tragic.
Citat:
Nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca aveai o dovada pentru asta atunci spuneai "Da, dovada consta in faptul ca..."
Dar se pare ca si tu preferi sa te certi in loc sa aduci dovezile pe care ti le-am cerut si prin acest lucru sa imi inchizi gura.
|
Nu poti demonstra asa ceva cuiva care a fost invatat sa creada, aprioric, contrariul si e dispus chiar sa falsifice intelegerea Scripturii in acest sens.
Citat:
Si ai putea sa imi zici alt exemplu atunci?
|
Pastrarea intacta a adevarului de credinta soborniceste recunoscut de-a lungul timpului.
[quote]1. Dupa modul arogant si iritat cu care vorbesti, nu prea cred ca esti un credincios adevarat.[quote]
As putea sa-ti spun acelasi lucru.
Atunci cand dai niste raspunsuri stereotipe din limbajul vostru de lemn (nu pentru ca nu are forma ci pentru ca nu are substanta) cu infatuare si asumtia ca iti apartin cand de fapt au fost furate din tezaurul Bisericii, nu pot sa ma abtin sa nu-ti atrag atentia, poate ceva mai pe ocolite.
Citat:
2. Inca nu mi-ai raspuns. Oare am impresia sau chiar eviti sa raspunti la tot ce intreb?
|
Nu vreau sa-ti dau mura in gura, Incerc sa-ti ofer directii in care ai putea sa-ti extinzi gandirea, ai putea sa descoperi si singur anumite lucruri, incerc sa cred ca ai inteligenta necesara.
Citat:
Daca citesc doar Biblia, care pretinde a fi Cuvantul lui Dumnezeu, nu ajung la concluzia asta, ci ajung la concluzia ca mantuirea se obtine prin credinta in Isus.
|
Nu ai cum sa ajungi la ea, pentru ca ai fost invatat altceva, o cale care duce in cu totul alta directie.
De unde crezi ca vin sectele, ca cele din care faci tu parte? De la Dumnezeu?
Citat:
Iarasi, tu spui ca ortodoxia este adevarata pentru ca ai impresia ca ea este credinta primilor apostoli si ca ea a ramas necontaminata in acesti 2000 de ani. Daca Traditia contrazice Biblia, atunci la care dintre ele renunti? Foarte probabil la Biblie. Reciteste Matei 15:1-9.
|
Mai abordam argumentul asta dupa ce-mi raspunzi la ce te-am intrebat mai sus: cum reusesti sa faci diferenta intre Sf. Scriptura si interpretarile eronate ale ei?
Citat:
Ai zis cumva ca doar ortodoxi au voie sa detina o Biblie??? Ioai, din rau in mai rau o duci cu logica.
|
Pai tu ai habar cum a aparut Biblia asta?
Tind sa cred ca cei ca tine au impresia ca a pus-o Dumnezeu intr-un cosuletz si i-a dat drumul din cer taman in ograda lui Luther.
Citat:
Biblia a fost data tuturor, deoarece este Cuvantul lui Dumnezeu. Ea contine Evanghelia si Isus a zis la sfarsitul Evangheliei lui Matei, ca ucenicii lui sa mearga in toata lumea si sa raspundeasca Evanghelia printre toate popoarele.
|
Exact, le-a spus sa inventeze tiparul si sa tipareasca Biblii si sa le imprastie in toata lumea.
Pacat ca le-a trebuit cam 1500 de ani sa faca asta, nu-i asa?
Citat:
Ca un fapt divers, nu am auzit de misionari ortodoxi care sa mearga prin jungle la triburi ca sa le vesteasca Evanghelia asa cum a poruncit Isus, dar vad zeci de mii de protestantii facand chestia asta, punandu-si viata in pericol pentru a-L onora si slavii pe Isus Hristos si pentru a raspandi Evanghelia asa cum le-a fost poruncit. Voi de ce nu faceti asta? Si tot protestantii sunt paganii care nu il cunosc pe Isus?... Incredibil.
|
Ce contact ai tu cu mediile ortodoxe ca sa stii pe unde sunt sau nu misionari ortodocsi?
Ceea ce duc aceia nu este adevarata Evanghelie ci o versiune falsificata a ei.
Este normal, din pacate, in aceasta lume cazuta, ca raul sa se raspandeasca cu mai multa eficienta decat binele.
Citat:
Foarte frumos spus. Si de unde stii ca acel verset nu se referea la voi?
|
Simplu: pentru ca avem aceeasi invatatura de la inceputuri, voi o schimbati o data la cateva generatii ca sa nu mai vorbim ca cei ca voi nici nu existau pana acum cateva sute de ani.
Iar daca tineti neaparat sa va cautati inaintasi in istorie, intotdeuna dati peste eretici cu a caror invatatura nici macar voi n-ati fi de acord azi decat ca flagrante erori de intelegere a Scripturii.
Cum credeti ca voi sunteti feriti de aceste erori spre deosebire de cei care ii considerati inaintasi, nu reusesesc sa inteleg.