View Single Post
Vechi 08.02.2014, 12:42:16
DanielS DanielS is offline
Banned

Data înregistrării: 04.02.2014
Locație: Arad
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
Vezi că, de vei continua la fel, mult nu mai ai viitor p'aci.
Nu iti place mesajul, asa ca il impusti pe mesager. In loc sa imi arati biblic ca ai dreptate, tu alegi sa ma reduci la tacere. Foarte intelep.
Spune-mi si mie te rog de ce esti ortodox? Iti zic eu de ce: Pentru ca te-ai nascut intr-o familie/comunitate ortodoxa. Daca te nasteai in Afganistan erai musulman, daca te nasteai in India era hindus. Pe ce iti bazezi credinta ca religia ta e cea adevarata si singura adevarata? Pe succesiunea apostolica/traditia? Si catolicii au asa ceva. Cum ai ajuns la concluzia ca ortodoxii au dreptate si catolicii nu? Sunt curios sa aflu.

Citat:
Este foarte adevarat cand spui ca oricine care crede in Hristos va fi primit in imparatia lui Dumnezeu. Foarte Adevarat ! Dar iti scapa ceva : se pare ca tu nu crezi in Hristos !
Caci daca ai fi crezut in Hristos ai fi crezut si ce zice El in Evanghelie : "voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui" ** (Matei 16:18). Si daca ai fi crezut in aceste vorbe nu ti-ai fi pus intrebarea
Biserica se refera la toti credinciosi adevarati, nu doar la ortodoxi.

Citat:
Concluzie : tu nu crezi in Hristosul Adevarat ci crezi intr-o imagine falsa a Domnului (imagine creata de Ellen White in cazul adventistilor , de Charles Parham in cazul penticostalilor, sau de John Smyth in cazul baptistilor).
Eu cred in Isus asa cum este descris in Biblie. Scriptura este sursa mea de informatii, a ta pare sa fie traditia/datinile. Multi ortodocsi au recunoscut ca traditia bisericii ortodoxe a fost modificata de-a lungul timpului... dar tu tot o consideri infailibila... ce pot sa mai zic la asa ceva...?

Au fost si sunt foarte multi invatatori mincinosi de-a lungul timpului (de ex. John Smith - creatorul cultului Martorii lui Iehova - el spunea ca a primit toate invataturile direct de la Dumnezeu. PE EL DE CE NU IL CREZI???? Stiu de ce. Pentru ca voi va selectati "invatatorii" dupa cum va place voua, procesul de decidere daca o persoana este de la Dumnezeu sau nu sta in mainile voastre, si asta-i defintia unui CULT a unei SECTE, nu a unei Biserici care se considera crestina, dar in acelasi timp incalca invatatura clara a Bibliei. V-am mai intrebat mai demult daca invataturile din scrieri pot sa contrazice cele din Biblie, si mi-ati spus ca nu, dar eu v-am arata multe doctrine false de la voi care CHIAR CONTRAZIC Biblia, si va ca voi le ignorati, asta-i un alt motiv pentru care consider ca traditia voastra vine de la oameni)

Citat:
(Nota: Biserica Ortodoxa are radacini apostolice)
Si catolicismul pretinde ca este religia adevarata datorita traditiei ei apostolice. EI DE CE NU AU DREPTATE?

Citat:
Deci ii atribuim lui Dumnezeu, sentimente umane, si mai mult, ura?
Vesnica justitie pe care se pare ca o slujeste Dumnezeu.
Hai sa zic un secret: "Plata pacatului este moartea" la fel cum "Plata bagatului degetului in priza e un atac cardiac". Da,"vei muri" nu "te voi omori". Consecinta, nu reactie.
Gresesti. Dumnezeu nu are o atitudine neutra fata de pacat. Pacatosul nu va merge in iad asa din proprie initiativa, ci Dumnezeu il va arunca acolo:

- Matei 10:28 "Nu vă temeți de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeți-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă."
- Psalmul 5:5 "Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăști pe cei ce fac fărădelegea"
- Apocalipsa 20:10 "Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și prorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor."

Ioan 3:36 spune ca "Cine crede în Fiul are viața veșnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el."

Daca Dumnezeu este infinit de bun, drept si sfant, atunci El nu are cum sa nu urasca, atat pacatul cat si pacatosul. Dar, in ciuda acestei manii ai Lui, in Dumnezeu exista si dragoste pentru pacatosi. Ioan 3:16. Si Romani 5:8 "Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi."

Si daca citim versetul urmator "Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiți neprihăniți, prin sângele Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu."

Oamenii mantuiti, de ce anume sunt mantuiti? De pacate? Nu. Ci sunt mantuiti/scapati/salvati de mania neprihanita si dreapta a lui Dumnezeu care se afla asupra lor atunci ca acestia erau pierduti. (Ioan 3:36 spune ca "Cine crede în Fiul are viața veșnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.")

Citat:
O mantuire in care un Dumnezeu bun...
Vrei sa spui ca un Dumnezeu care uraste pacatul si pe pacatosi este un Dumnezeu rau?

Acelasi Dumnezeu care ne condamna pentru pacatele noastre la o eternitate in iad, acelasi Dumnezeu devine om, se coboara pe pamant, se naste printre noi, traieste o viata perfecta fara nicio incalcare a Legii date prin Moise, apoi moare pe cruce pentru toate pacatele noastre, pentru ca orice crede in El sa fie mantuit. Cum poti sa stii lucrurile acestea si sa zici ca Dumnezeu e rau?? El, care ar fi trebuit sa ne lase sa murim in pacatele noastre si sa mergem in iad pentru razvratirile noastre, El a luat asupra Sa pedeapsa noastra (Isaia 53:5 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți."), si pacatele noastre, pentru ca orice crede in El sa fie mantuit (Ioan 3:14-16 " Și, după cum a înălțat Moise șarpele în pustiu, tot așa trebuie să fie înălțat și Fiul omului, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.")

Tu spui ca e imposibil ca Dumnezeu Tatal sa-si toarne mania asupra Fiului Sau (datorita pacatelor noastre)? Atunci ce zici de Isaia 53:10 "Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferință… Dar, după ce Își va da viața ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânță de urmași, va trăi multe zile, și lucrarea Domnului va propăși în mâinile Lui."

Sa te intreb ceva: De ce a murit Isus pe cruce? Care a fost scopul? De ce nu ne-a zis Dumnezeu pur si simplu sa face fapte bune si gata. Care a fost rostul sacrificiului Sau?

Last edited by DanielS; 08.02.2014 at 12:47:43.
Reply With Quote