În prealabil postat de DanielS
Mantuirea este a fi salvat de la mania neprihanita si dreapta a lui Dumnezeu pentru pacatele noastre. Toti oameni au pacatuit, si toti se afla sub mania lui Dumnezeu, si asa cum este scris in Biblia: Plata pacatului este moartea. Lucrul acesta ne indica faptul ca Dumnezeu este perfect in sfintenia Lui datorita necesitatii de a pedepsi pacatul. Dar Dumnezeu, in acelasi timp, ne iubeste si doreste sa ne intoarcem la El si sa fim iertati si mantuirea aceasta se gaseste doar in Isus, Cel care a devenit om, a venit in lume, a trait o viata perfecta pastrand Legea data prin Moise (lucrul pe care nici eu si nici tu nu l-am facut) apoi a murit pe cruce luand asupra Sa pacatele noastre si pedeapsa pe care o meritam noi, pentru ca oricine va crede in El va avea viata vesnica (Ioan 3:16). Aceasta este Evanghelia (! Corinteni 15:1-4).
Isaia 53:5 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți."
Efeseni 2:8 "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu."
Pentru a scapa de judecata lui Dumnezeu, trebuie sa crezi in sacrificiul lui Isus. Trebuie sa fi impacat cu Dumnezeu. Neprihanirea lui Isus iti este atribuita atunci cand te increzi in El si in ceea ce a facut pentru tine.
Imagineaza-ti urmatoriul scenariu: Tu esti un condamnat in sala de judecata (pe buna dreptate) si judecatorul iti spune ca trebuie sa platesti o amenda de 1 miliard de lei sau daca nu va trebui sa stai 10 ani in puscarie. Sa zicem ca tu nu ai banii astia, si judecatorul decide sa te trimita la puscarie. Dar exact in momentul acela, un om pe care nu l-ai vazut niciodata se apropie de judecator, pune pe masa 1 miliard de lei si ii spune judecatorului: "Am vandut tot ce am avut, m-am chinuit cum am putut, si am reusit cumva sa strang acesti bani, si vreau sa platesc amenda pe care Florin-Ionut o datora statului". Atunci judecatorul se uita catre tine si iti zice: "O sa iti dau drumul. Nu pentru ca esti o persoana buna, nu pentru ca esti nevinonvat, si nu pentru ca ai platit tu amenda, ci datorita a ceea ce a facut acest om pentru tine"... Ce ai simti fata de acel om? Recunostinta? Probabil mult mai mult decat simpla recunostinta... Asta a facut Isus pentru tine, si-a dat viata pentru tine, si atunci cand El a fost pe cruce, toate pacatele tale erau asupra Sa si toata pedeapsa pe care o meritai tu pentru pacatele tale era asupra Sa (2 Corinteni 5:21), si Dumnezeu a turnat toata mania Lui (care ar fi trebuit sa cada asupra ta) asupra Fiului Sau, de aceea Isus a zis "Dumnezeul meu, pentru ce M-ai parasit", pentru ca Dumnezeu Tatal nu poate tolera sau ignora pacatul.
Tot ce trebuie sa faci este sa crezi in Isus Hristos si vei fi mantuit. Bineinteles, o credinta adevarata va produce fapte. Dar diferenta importanta este urmatoarea: Un crestin adevarat nu face fapte bune pentru ca sa fie mantuit, ci un crestin adevarat face fapte bune pentru ca a fost mantuit.
Ioan 10:27-28
"Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, și ele vin după Mine. Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri, și nimeni nu le va smulge din mâna Mea.""
|