Citat:
În prealabil postat de catalin2
Daca cineva e impotriva ecumensimului nu inseamna ca e scutit sa stie invatatura ortodoxa. Daca nu intelegi desi am repetat de trei ori ce as mai putea sa adaug. De la tine aveam pretentii, pentru ca Dalian am vazut ca nu prea stie despre ce vorbeste, doar ca scrie impotriva ecumensimului, fara sa stie exact care e invatatura ortodoxa.
Nu ai citit pana acum mesajele mele? Chiar zilele astea am scris pe alt topic si despre saptamana de rugaciune. Daca tot nu ai inteles ca eu sunt impotriva invataturii ecumeniste si ma intrebi aiureli din acestea inseamna ca discutia e tot la nivelul gradinitei. Dar din partea ta, nu a mea.
P.S. E posibil ca neintelegerea sa se datoreze faptului ca nu ai inteles exact ce e ecumenismul si care e invatatura ortodoxa. Erezia ecumenista doreste sa uneasca toate cultele, fara sa fie aceeasi credinta, fara sa se tina cont de erezii. Biserica Ortodoxa a cautat dintotdeauna sa converteasca pe cei din afara ei la ortodoxie, eu la asta ma refer.
|
Dar dacă cineva care vrea să distorsioneze înțelesul cuvintelor (în mod voit) este scutit de îndreptare și justificare?! Și eu am mari așteptări de la tine... Dalian e „proaspăt” pe aici și poate s-o fi aprins prea repede cu aplicarea etichetelor, în schimb, face diferența între ce se vrea a fi ecumenismul ca viață politică sau consecința unei gândiri proprii a unor prelați (indiferent de „confesiune”) și învățătura ortodoxă care afirmă irevocabil că misiunea ei este reflectia vietii religioase . O biserică fără activitate misionară este o biserica inactivă!! Ceea ce înseamna conștientizarea bazelor sale teologice si transpunerea lor in practică. In primul rand, misiunea nu poate fi despartită de teologia trinitară. Hristos i-a trimis in lume pe apostoli, iar la randul Lui a fost trimis de Tatal prin Duhul Sfant! Or, această Misiune se mai numește și ECUMENICITATE, APOSTOLIE, PROPOVĂDUIRE, CONVERTIRE, PREDARE a adevăratei învățături de credință, dar în niciun caz, absolut în niciun caz NU se numește Ecumenism (că e “bun” sau “rău” deja nu mai are nico relevanță)!!! Pentru că tot ce este în afara Ortodoxiei este erezie! Erezia este credința conform careia mântuirea nu este doar în Biserică și că nu e nevoie să fii ortodox ca să te mântuiești. Este credința că e suficient sa fii creștin, religios, credincios, mistic, spiritual etc., fără a fi ortodox ca să te poți mîntui – ne explică Sfântul Ignatie Briancianinov!
Există și excepția în cazul în care se preferă jocul de-a baba-oarba, ping-pongul de idei și aruncatu’ cu părerea, despre semnificația cuvintelor si sensurilor lui, că oricum la noi în România mortu-i vinovat ,adică ăla care tace și înghite ca pelicanu’! (vezi cazul Adrian Iovan/ Aura Ion - asta dacă mai era nevoie pentru cei pro-tehnologie care evident, n-au nimic de ascuns, să priceapă că în realitate evoluția tehnicii nu este pentru protecția omului, ci dimpotrivă, iată și dovada dureroasă. Dar ce „simplă” e politica struțului sau a orbului care nu vrea să vadă).
Repet: Ecumenismul NU înseamnă Convertire la ortodoxie, Misiune Apostolică, Propovăduire, Predanie, asa cum lasi sa se inteleaga in ultima fraza, ci aiureală (cel mai blând termen ce l-am putut găsi cu „indulgență”)...