Citat:
În prealabil postat de catalin2
Pare ca ai scris mesajul doar ca sa cauti un nod in papura. Nu e gresit ce a scris, doar ca nu ai inteles tu.
|
Eu am spus de ce am scris mesajul. Corect ar fi fost sa citezi si partea. Si am spus ca nu greselile (care nu demonstrau decat necunoastere) m-au facut sa raspund si faptul ca a raspuns fara sa aduca vreo informatie utila, atat timp cat altii chiar au dat raspunsuri pertinente. A tinut doar sa se bage in seama. A raspuns de dragul de a raspunde. Si mai mult, da a facut si greseli. Dar de celelalte exemple nu te-ai legat.
Dar hai sa ne vedem despre ce este vorba in exemplu dat de tine. Uite ce spune:
Citat:
În prealabil postat de Solveig
El este nascut dintru inceput
|
Exista si o continuare. Corect. Dar continuarea nu anuleaza ce a spus. A spus ca Fiul are inceput. "Nascut inainte de veci" nu este echivalent cu "nascut dintr-un inceput", care inseamna ca are un inceput, doar ca nu este temporal.
Faptul ca nu are proprietatea termenilor teologici este o alta discutie. Sau este tocmai discutia in cauza. Nu vorbim despre ce nu stim. Mai ales cand vorbim despre taina Persoanelor Sfintei Treimi si lucrurile sunt extrem de sensibile. Ereziile despre Persoana Fiului de multe ori aveau la baza un sigur cuvant, sau chiar o virgula.