View Single Post
Vechi 17.12.2013, 14:33:27
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Tot respectul pentru cei care au suferit in inchisori, dar e putin cam cinic sa spui ca cei care au omorat s-au predat ei singuri. Chiar daca s-au predat singuri, asta nu ii absolva de statutul de criminali.
Parerea mea despre legionari este ca erau fanatici, cam cum sunt astazi fanaticii musulmani.
Nu imi place fanatismul, de orice natura ar fi.
Tu realizezi ca in miscarea legionara au foat cel putin 1 milion de oameni? Cum sa ii bagam pe toti in aceiasi oala doar ptr. ca caeva personaje din varf sau din anumite zone au facut prostii? DAr legitima aparare tot la crima se pune? Eu consider ca miscare alegionara este prea complexa ptr. a fi inteleasa dintr-un articol sau o emisiune tv. Sunt si oameni care au facut greseli, spre sfarsitul ei a inceput sa capete un aspect cat mai politic, a inceput sa fie compromisa etc. etc. Nu neaga nimeni relele care s-au petrecut, dar nici sa pui 1 milion de oameni sub eticheta de criminal doar ptr. ca erau in miscrea legionara sau Garda de Fier. Apoi, este imposibil sa nu fi existat si oameni mai ciudati intr-o miscare de asemenea marime. Erau tot felul de oameni, de la nobili pana la tarani.

Nu idealizez miscarea, dar nici nu am sa spun ca toti cei care au fost legionari au fost criminali, doar asa ca spune mass-media de azi ca legionarii erau fanatici sau ce se mai spune, fara ca macar sa fi cercetat personal ce si cum. In Vest se spune cu totul altceva despre miscarea legionara.
Reply With Quote