View Single Post
Vechi 29.11.2013, 11:19:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
In fine, oricum ar fi fost, tot nu ma casatoream virgina, pentru ca pur si simplu mi se pare o aiureala din punctul MEU de vedere.
Valorile morale tot alea le aveam, pentru ca ai mei m-au invatat ca "trebuie sa m casatoresc virgina", chestie care mie personal mi se pare absurda,
Nu e suficient doar sa inveti copiii sa faca ceva ci sa le inveti si DECE trebuie sa faca ceva, ori pentru ca nu te-au invatat si DECE, n-ai de unde sa stii.

O buna parte din moralitatea comuna se sprijina din pacate pe spiritul de turma si teama de judecata celuilalt, nu pe credinta si insusirea cu motivatii persoanale a unor valori morale.

Citat:
Daca e sa ma iau dupa dogmele Bisericii, n-ar trebui NICIODATA sa imi tai parul, sa ma vopsesc pe par, sa ma imbrac in orice altceva in afara de fusta, sa merg la petreceri, sa vorbesc cu altii de alte religii, sa am incrderere in oameni, sa am incredere in fortele mele etc., chestie care mie, traind in LUME, cu oameni in jusrul meu, nu mi se pare in regula. Ca nu m mantuiesc, asta e alta problema, si asta n-o sti nici tu, nici altii, nici eu. O stie bunul Dumnezeu si atat. Dar imi asum riscul.
Nu cred ca mai era nevoie de inca o dovada ca esti cvasi-total-ignoranta fata de ceea ce este invatatura de credinta.
Dar stim si motivul, si atat timp cat nu se vindeca boala, nici simptomele nu dispar.

Citat:
Da, ok, e pacat sa nu te casatoresti virgin/virgina
Dar ce repede te-ai razgandit.

Dar bun si asa, e bine ca pana la urma am ajuns la o convingere comuna.
Sper ca atunci cand o sa ai copii, daca o sa ai, sa-i educi in ideea asta si mai ales sa afli si tu pana atunci DECE, ca sa nu le spui doar ce sa faca si DECE sa faca asa si nu altfel.

Last edited by AlinB; 29.11.2013 at 11:27:47.
Reply With Quote