View Single Post
Vechi 12.10.2013, 12:23:04
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu consider ca un animal de casa ar fi absolut necesar. Mai ales daca nu avem curte si daca copiii sunt mici.
Apoi nu cred ca toti copiii omoara gandaci si fluturi ptr. ca sunt rai, ci ptr. ca sunt curiosi si nu cunosc ce este aia moarte. De multe ori am vazut copiii care plang dupa ce au omorat fara sa vrea o gandanie.

Pai si daca avem insectar la biologie, ce facem, nu mai culegem gandacii si fluturii? Sau cand avem disectie pe peste sau broasca, nu mai facem? In unele cazuri pestii pot fi inca vii. Tin minte cand am facut disectie pe pesti si unii colegi nu aveau pesti morti, ci pe moarte.

In rest, sunt de acord. Nu ar trebui sa chinuim si sa omoram animelele, iar copiii pot fi invatati sa iubeasca si sa aprecieze natura. Insa sa nu cadem in extreme.
1. Depinde mult de educatia primita in familie - daca familia este din aia care uraste animalele, asa vor invata si copiii.
Daca este o familie care iubeste animalele va sti sa invete copilul sa se poarte cum trebuie cu ele.

2. Disectii pe animale vii???? N-am auzit de asa ceva. Nu se faceau. Plansile sunt suficiente.
Insectar - nici de ala n-am avut. (Vorbesc la general, pe vremea noastra). Exista unele cu scop stiintific. Ma rog, se poate face. Insecte exista milioane de exemplare.
Ierbarul este mai interesant.

Exact, nu trebuie sa cadem in extreme si ce am citit pe alte fire chiar sunt extreme. Si ma intreb mereu ce o sa invete copiii de acum din asta? Peste ani o sa aprecieze, sau o sa condamne. Si vor invata si ei sa omoare?

Spunea cineva undeva despre veterinarii care nu vor sa faca eutanasie. Ei sunt medici ca sa trateze si salveze animale. Nici sa castreze aiurea nu au voie. Cel putin aici asa explica unul (medic veterinar) la televizor. Ci trebuie sa vada mai intai utilitatea actiunii.

Se spunea la televizor ca peste 90% din speciile de animale de pe glob sunt pe cale de disparitie. Trist.