Citat:
În prealabil postat de AlinB
In primul rand nu cred ca este pacat, daca am trai intr-un Stat onest, cu un ipozit moderat, banii colectati fiind cheltuiti in interesul cetateanului nu a clasei politice, ar fi intr-adevar strigator la cer sa nu platesti ceea ce ti se cere.
Altfel, e jaf la drumul mare si nu cred ca a micsora proportiile jafului e un pacat.
Si da, avem indicatia sa platim impozitele si taxele - dati Cezarului ce e al Cezarului, desi nu cred ca Cezarul lua evreului 80% din venit, cred ca este o indicatie care trebuie inteleasa in contextul acelor vremuri (neplata taxei ducea de fapt spre o revoluta armata, revolta care s-a intamplat pana la urma si s-a soldat cu distrugerea Ierusalimului si raderea din temelii a Templului)
Poate ne spune Pelerin, cam cat erau taxele si impozitele romane pe vremea lui Iisus ca el e documentat cu astfel de detalii picante :)
Acum se introduce si sanatate 5.5% pe langa cei 16% pe chirie, platesti si 24% tva, deci practic din banii de chirie ramai cu jumatate, dar poate e mai bine asa decat sa ai probleme cu chiriasii si legea sa-ti intoarca spatele.
Nu, dar ai fost obligata sa parasesti tara, sa traiesti printre straini si viata personala are pe undeva de suferit daca stai bine sa te gandesti, pentru ca indiferent cati bani faci pana la urma anumite chesiti nu se pot cumpara, si timpul in mod special.
|
Daca imi gaseam un sot serios in Romania,non-cocalar,cu care puteam sa discut un subiect dezvoltand niste propozitii,credincios(spiritual) si loial notiunii de familie,iti dai seama ca nu plecam...Dar asa,am fost dezamagita pe mai multe planuri...
Si oricum,niciodata nu am aprofundat sentimentul religios mai mult ca in strainatate-probabil pt a nu o lua-o razna...
Desigur nici acum nu am o viata perfecta si nu ma aflu unde imi doresc,dar cel putin am mai mult timp pt dezvoltarea personala.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|