Citat:
În prealabil postat de AlinB
Fara suparare dar idealizezi, probabil din cauza ca ai avut prea putin de a face cu diversitatea, atat la nivel uman cat si duhovnicesc.
Am spus-o si o repet, un preot poate acorda iertarea pacatelor, dar veleitatile lui de psiholog tin mai degraba de latura umana si mai ales cum a inteles el sa si-o dezvolte, sau nu.
In ceea ce priveste discernamentul spiritual, iarasi tine intr-o buna masura de el, de cum a inteles sa-si dezvolte aceasta latura, binenteles cu asistenta de sus.
Si da, este o linie uneori destul de subtire care separa sarcina psihologului de cea a psihiatrului, sunt cazuri evidente dar si cazuri mai putin evidente unde trebuie o formare de specialitate, sa crezi ca toti preotii o au nu poti fi decat naiva.
|
Poate Alin, nu te contrazic, insa eu m-am referit la cu totul altceva.
M-am referit la faptul ca preotul prin Sfintele Taine poate vindeca, iar daca totusi vindecarea nu survine poate decide daca e nevoie si de medic. Ma refer strict la starea sufleteasca a unui om, si la faptul ca multi oameni pot fi vindecati in cadrul Bisericii avand boli ce vin din prea multe pacate.