View Single Post
Vechi 20.08.2013, 13:13:06
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Istoria este, într-adevăr, nedreaptă... nedreaptă și-ntr-o atât de mică legătură cu valorile evanghelice. Așa cum scria și domnul profesor Cezar, au existat momente în care ne-am prigonit reciproc, dar și numeroase clipe ale istoriei în care am știut să fim creștini, să ne solidarizăm, să trecem prin viață după voia Domnului, în pace și bună înțelegere.
Tocmai de aceea, cred că este timpul ca, depășind căderile, eșecurile trecutului, să învățăm să mergem împreună mai departe, către ținta finală a pelerinajului nostru, care este Împărăția iubirii veșnice a Sfintei Treimi. Să călătorim împreună, în numele lui Hristos pentru că, așa cum atât de minunat scria Antoine de Saint-Exupery într-una dintre lucrările sale, cei care se iubesc cu adevărat nu se uită lung unul la celălalt, ci privesc împreună în aceeași direcție.
Să fim și noi, ortodocși, catolici și protestanți împreună (de fapt, creștini), "cu ochii ațintiți asupra lui Iisus, Începătorul și Plinitorul credinței" (Evr12, 2), Singurul Ce poate șterge urmele lăsate în inimile noastre de nedreptățile și dezamăgirile istoriei și ne poate uni întru dragostea Sa!
Hristos în mijlocul nostru!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote