View Single Post
  #8  
Vechi 01.08.2013, 13:44:32
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Buletinele electronice, marea salată de boeuf a secolului:

Predică despre cipuri
Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș


Iubiții mei,

pe timpul Sfântului Ioan Cassian, românul…păcatele capitale erau 8: lăcomia, desfrânarea, iubirea de arginți, mânia, tristețea, neliniștea, slava deșartă și trufia.

Și așa au rămas…până de curând…

Pentru că, de curând, a apărut un al 9-lea „păcat capital” și anume: ai primit cipul…

Dacă ai primit cipul în buletin, pe mână, pe sub piele, în telefon, în computer, în salata de boeuf…înseamnă că ai primit pe 666 la tine acasă…și „pregătești” venirea Antihristului.

„Scriitorii bisericești” contemporani…care „au extins” lista patristică a păcatelor capitale, sunt, într-o ordine aleatorie, cu toții, niște anagrame sau niște sintagme: Saccsiv, Război întru Cuvânt, Apologeticum etc.

Și cu toate acestea…lumea dă năvală să afle „noutățile” credinței de la ei…deși, în spatele unei anagrame sau a unei sintagme, poate să stea oricine.

Așa că, dacă vrei să știi care vaccin e „bun”, ce fel de „ortodox” e un ortodox anume, ce cărți mai sunt la pangar, ce ierarh este „ecumenist” sau „tradiționalist”, când „vine” Antihrist etc., apelezi la anonimii online ortodocși…și te rezolvă pe loc.

.....


Pe cine să martirizeze „oculta mondială”, dacă „bravii eroi ai Ortodoxiei” și „urmașii legionarilor de frunte” nu se văd pe nicio cărare?
Vreți cumva să vină oculta…la alții, în locul dumneavoastră?
Sau nu vreți să vă vedem fața, pentru că atunci se vede diletantismul…și nimeni nu mai dorește să vă vadă?

Rugându-ne pentru vremuri mai bune…poate vor veni și răspunsuri clare.
Pentru că, mai devreme sau mai târziu, ce pare a fi în întuneric…va ieși la lumină. Amin!
Am inteles ca preotul respectiv este de acord cu pecetluirea. Trist. Nu ma steptam sa citesc asa ceva scris de un preot.

Am mai inteles ca noi, astia care suntem impotriva cipurilor suntem niste anonimi fricosi. Nu cred ca dam pe dinafara privind curajul, dar la mitinguri am fost, iar numele si datele de pe buletin ni le-am dezvaluit cu prilejul semnarii petitiilor anti-cip. In plus, ne-am lasat filmati si fotografiati. La mitinguri, au fost putini preoti, deoarece nu li s-a permis. In schimb, la ultimul miting au fost multi calugari. In vremuri de incercare a credintei, cand politicul cauta sa influenteze Biserica, adevarul s-ar putea sa fie de partea celor putini.

Nu noi, cei putini, am scris Apocalipsa, capitolele 13, 14 si 15.
Suntem datori cu ascultarea atunci cand spusele celor care ne conduc nu se bat cap in cap cu invataturile biblice. Daca se intampla altfel, o ascultare selectiva reprezinta solutia optima.

Mi-as dori ca in aceste vremuri sa existe cat mai multi preoti si calugari curajosi care sa ne conduca spre mantuire, nu spre ecumenisme si spre pecetluirea cu semnul diavolului. Oricate modalitati de supraveghere ar exista, din moment ce in Apocalipsa scrie sa nu ne insemnam cu 666, inseamna ca nu trebuie si gata. Nici preotul, nici mireanul, nici calugarul, nici ierarhul. Sa ne lasam imbroboditi ca sa le mearga bine altora afacerile cu organe umane?

Faceam cu drag ascultare daca parintele respectiv ne indica un anunmit program de rugaciune si post pentru a scoate Romania din deruta in care se afla. Daca ar trai Sfantul Daniil Sihastrul in zilele noastre, noi cum ne-am purta cu el? Am zice, probabil, ca e un mos inapoiat. Ei, bine, Sfantul voievod Stefan cel Mare a facut ascultare de un astfel de pustnic.

Cand exista oameni cu viata sfanta precum Paisie Aghioritul si altii, citati in postarea a doua, facem ascultare de ei, caci ei ne pun in legatura cu Dumnezeu. Iar in problema cipurilor Sfintii Parinti au fost destul de categorici. Cum ne demonstrreaza parintele ca i se cuvine mai multa ascultare decat Sfintilor Parinti care sunt impotriva cipurilor?