Citat:
În prealabil postat de catalin2
Eu am vazut in ultimul timp cateva emisiuni real life din SUA. Desi mai auzisem ca acolo se pune mult pret pe bani si lucrurile materiale (chiar la facultate ne spunea un profesor ca pana si arta acolo e legata tot de asta), am fost surprins sa vad ca pentru multi coteaza foarte mult banii si lucrurile materiale, e ca un cult. Gandeau totul in functie de castigul pe care il pot obtine, chiar daca e foarte mic. Mai e ceva, competitivitatea, el trebuie sa fie mai bun decat ceilalti, sau macar sa arate ca este.
|
Eu vorbeam de romani din America, nu de americani.
*
Da si nu. Sunt tot felul de oameni. La televizor in SUA oricum numai asta vezi. Si nu doar in SUA, ca nu e singura tara de pe continetul Nord American.
Era un banc sovietic. Este adevarat ca fiecare american are cate o masina, dar in acelsi timp, fiecare cetatea sovietic are cate un loc de parcare.
Toti au masina(i),case,telefoane,tablete etc. etc. insa mai toate sunt in rate si platesc toata viata la ele, iar daca ratele de la casa etc. nu sunt platite pana mor, dupa moarte banii din cont sunt luati ptr. a plati datoriile la banca sau preia altcineva(copilul) ratele.
Se pune accent destul de mare pe exterior si nu pe interior. Insa din pacate si romanii au cam aceiasi mentalitate. Am iesit din comunist, dar gandirea materialista a ramas.
**
Legat de avort. Pana sa dea Ceausescu decretul, s-au facut 7 milioane de avorturi in Romania. Apoi au scazut datorita legii, dar tot se faceau. Apoi, primul lucru dupa asasinarea lui Ceausescu, a fost legalizarea avorturilor si f.multe femei au facut coada sa avorteze. In URSS a existat un control al populatiei si un atac la adresa familiei, dar pana si sovieticii si-au dat seama ca nu este bine, imperiul se clatina. Asa ca au incercat sa redreseze, insa tot in spirit comunist.
Grecia este tara ortodoxa care nu a apucat comunismul si tot au facut si fac avorturi. E adevarat, nu sunt pe primul loc in UE si pe locul 3 mondial.