View Single Post
Vechi 27.07.2013, 21:43:45
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am vazut in ultimul timp cateva emisiuni real life din SUA. Desi mai auzisem ca acolo se pune mult pret pe bani si lucrurile materiale (chiar la facultate ne spunea un profesor ca pana si arta acolo e legata tot de asta), am fost surprins sa vad ca pentru multi coteaza foarte mult banii si lucrurile materiale, e ca un cult. Gandeau totul in functie de castigul pe care il pot obtine, chiar daca e foarte mic. Mai e ceva, competitivitatea, el trebuie sa fie mai bun decat ceilalti, sau macar sa arate ca este.
Catalin, postarea ta pica la tzanc, ca sa inteleaga Scotty si alti (pro)occidentali o anume tipologie a celor din, sa o numesc asa, "tabara adversa" :) : cei din aceasta tipologie sunt exact invers. Si eu sunt asa: deseori urasc sa cistig, si prefer sa pierd, aproape indiferent despre ce e vorba. Acum, nu cumva totusi exista date in firea popoarelor, care pot explica mai bine predispozitii, la unii catre ticlaosie, la altii catre fatalism, etc. As dori sa fie introdusa in discutie balada Miorita si ce semnifica ea ca embrlema pentru ce suntem noi, in raport cu oricine alticineva ("noi" si "altcineva", ca popoare), nu doar in raport cu actualul Occident.
Reply With Quote