View Single Post
  #2  
Vechi 22.07.2013, 16:48:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Aș mai întreba, pentru că în mesajul precedent am lansat o nedumerire și nici în restul textului nu sunt cu totul sigur de raționament, aș mai întreba: cum să înțelegem faptul că Biserica practica, îndeosebi în perioada de început, Botezul morților prin intermediul viilor?
Nu exprimă aceasta, oare, încrederea neștirbită a primilor creștini că harul Duhului Sfânt suflă chiar și în viața de dincolo, lărgind mereu Biserica? Nu lărgește aceasta perspectiva noastră despre Dumnezeu și om?
Putem spune (și aici fac apel la cei care își laudă "gândirea", "luciditatea", "pragmatismul" și alte însușiri vrednice de laudă) că acei primi creștini erau naivi? Că aveau o credință fanatică ori pur și simplu imatură, copilărească?
Sau, mai degrabă, că erau buni cunoscători ai puterii și iubirii lui Dumnezeu?...
Din moment ce in Biserica nu se practica asa ceva, nici macar ceva care sa aduca asa ceva, ar fi trebuit sa te puna in garda ca nu este in regula si nu-i mai ridicai osanale.

1 minut de googaleala te costa:

The modern term itself is derived from a phrase "baptised for the dead" occurring twice in the New Testament (1 Corinthians 15:29), though the meaning of that phrase is an open question among scholars. Early heresiologists Tertullian (Against Marcion 10) and Chrysostom (Homilies 40) attributed the practice to the Marcionites, whom they identified as a heretical "gnostic" group.[1] Consequently the practice was forbidden by the Catholic Church, and is not practiced in modern mainstream Christianity, whether Catholic, Eastern Orthodox, or Protestant.

https://en.wikipedia.org/wiki/Baptism_for_the_dead
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 22.07.2013 at 16:55:42.
Reply With Quote