13.07.2013, 15:11:36
|
|
Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Din două motive:
1. pentru că Sfântul Nicolae a reacționat în acest mod nu pentru că cineva Îl mărturisea pe Dumnezeu într-un limbaj diferit sau se ruga cu alte cuvinte etc. Sfântul Nicolae, cel atât de iubit pentru blândețea și smerenia sa, era, totodată, un curajos mărturisitor al lui Hristos (se știe că fusese și arestat în vremea persecuției lui Dioclețian) și n-a suferit să vadă cum El, Domnul și Dumnezeul nostru, Cel Care S-a sacrificat pentru noi, e renegat de către un preot (Arie) în plin Sinod Ecumenic, după ce Biserica lui Dumnezeu abia scăpase de prigonitorii din afara ei. Sfântul Nicolae n-a fost intolerant față de o persoană care avea opinii diferite, ci NU a putut tolera blasfemierea lui Hristos Dumnezeu, reducerea Lui la nivelul ontologic de ființă creată și toate acestea în gura unui preot, care urma să-i călăuzească spiritual pe creștinii încredințați purtării lui de grijă. Faptul era, așadar, grav și momentul istoric era critic.
2. pentru că el, cu discernământul său duhovnicesc, a intuit (poate că din motive pe care eu nu le pot desluși, fiind încă un copil în cele spirituale) faptul că așa era potrivit să acționeze în acel moment. Noi nu suntem Sfântul Nicolae. "Non licet bovi quod licet Jovi". Nouă ne este oprit a ne manifesta în mod violent (fie și numai printr-un gest simbolic, ca-n cazul Sfântului) în discuțiile despre credință. Totuși, atunci când Hristos al nostru e renegat, necinstit, relativizat, se cuvine să mărturisim, cu iubire și FERMITATE, că El este Dumnezeu!!!
Doamne ajută!
|
L-am adus in discutie pe Sfantul Nicolae, pentru ca ne e drag tuturor. Si in zilele noastre exista marturisitori care apara credinta strabuna de idei straine de duhul Ortodoxiei.
Daca Sfantul Nicolae ar trai in zilele noastre, oare cum ar reactiona la incercarile de a ni se impune ecumenismul? Si cum ne-am raporta la el? Te asigur ca ar muri de inima sau operat! Cu ,,dragoste'' exemplara! De ce sa ne ascundem dupa deget?
Last edited by antoniap; 13.07.2013 at 15:20:30.
|