Incercam sa fiu ironica. Se pare ca nu prea mi-a reusit.
In mare sunt de acord cu tot ce ai spus.
Am tot auzit si citit ca noi fiind ortodocsi nu ar trebui sa ne batem prea mult cand vine vorba de ce se intampla cu economia tarii, cu regionalizarea, cu gaze verzi, aur etc. ptr. ca patria noastra este in ceruri, nu aici. O fi si asta un motiv ptr. care nu se reactioneaza? Nu prea vad cum este compatabilia acest tip de gandire cu invatatura ortodoxa. Doar inaintasii nostrii au facut totul ptr. pamant, neam, tara, credinta. La ei trebuie sa cautam modele, nu la meduzele de azi. (din 2014 vin strainii pe pamantul nostru cumparat de ei

, vine si OMg cu semintele modificate genetic; cand vad cum e vanduta tara bucatica cu bucatica... )
Oricum multe ONG-uri si alti oameni sunt impotriva Constitutiei, cer sa fie amanta si revizuita pe indelete, nu in graba. Cei de la AFR chiar au scris comisiei de la Viena si li s-a dat un raspuns tare ciudatel. Asa oamenii au incercat sa faca ceva.
Si eu ma asteptam ca BOR sa fie mai ferma. Ma uit la Rusia si vad ca ei rezista. E aiurea caci noi suntem prinsi intre 2-3 puteri: SUA, Rusia, UE. Constitutia ar trebui sa reprezinte majoritatea societatii romanesti si sa se tina cont ca Romania nu este Germania sau Franta. Suntem diferiti. Chiar nu poate BOR sa puna piciorul in prag ? Ce se intampla cu ei? Nu vor sau nu pot? Ii ameninta cineva? Sunt compromisi, cei cu ei?
IPS Pimen a spus ceva impotriva la predica, la fel si IPS Teofan. Si Anania a vorbit cand era in viata impotriva vinderii aurului pe nimic si nu numai. Nu toti ierarhii au tacut si tac , dar parca tuna altfel din gura unui Patriarh. Nu se compara un episcop mic cu un mitropolit sau patriarh. Chiar daca nu fac ceva cu politicienii, macar sa anunte poporul ca trecem printr-o perioada tare critica si sa ii cheme pe oameni la post si ruga.
Pai ce putem face? Sa iesim in strada ca francezii, asa un milion pe putin. Sa ne rugam si sa postim ptr. tara (de ex. grup de rugaciune ptr. tara ). Sa nu mergem la referendum sau daca mergem sa punem NU. Singuri nu putem face nimic, doar impreuna. Ma gandesc ca unii preoti daca ar vedea sustinerea si curaj de la popor, ar avea si ei. Nu putem arata cu degetul spre BOR, fara sa ne uitam si la noi.