Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Fibrele sintetice nu sunt traditionale romanesti. Nu poti duce traditia mai departe fara materie prima.
|
Sa nu confundam traditia cu fitza.
Citat:
Nu poti interzice canepa pentru ca asa ti se nazare tie, cand stii foarte bine ca este folosita ptr. haine, panze, sfoara si altele.
|
Nu pentru "ca asa ti se nazare". Ti s-a explicat deja de ce.
Nu, la noi nu prea mai e folosita la asa ceva.
Sunt alternative mult mai la indemana. Si mai putin costisitoare.
Citat:
In alte tari canepa nu este interzisa, esti liber sa o folosesti.
|
Da, probabil prin America de Sud. Cunoscuta de altfel si pentru alte culturi "folositoare".
Citat:
Si eu am zis de canepa care se foloseste la noi in tara. Babutele de la sate nu au folosit-o ptr. droguri, multe nici nu stiu ca altii se drogeaza cu canepa. Mesterii populari nu au folosit-o nici ei pentru droguri. De ce sa distrugi culturile de canepa cand stii ca nu sunt folosite pentru droguri ? Se minuneaza toti de parca aud abia acum ca, canepa a fost folosita de romani de secole.
|
Lumea nu mai este aceeasi cu cea de acum 100 ani.
Citat:
- Canepa romaneasca are cel mai mic continut de substanta drog
din lume - maxim 0,02%.
|
Si asta ar trebui sa fie putin?
Esti sigura?
Citat:
- Produce de 2 ori mai mult lemn (combustibil) decat sporul anual de lemn al unei paduri.
|
Ai verificat sa vezi daca e asa?
Poti face mobila din ea?
Se poate arde, fara a "shamaniza" toata zona?
Citat:
Produse obtinute din cânepă:
|
Serios, cate din astea si in ce cantitati se produc la ora actuala, nu la noi care nu mai avem industrie ci pe plan international?
La multe exista fara doar si poate alternative mai ieftine dpdv al costului de productie.
In ceea ce priveste la noi ...agricultura in general e la pamant, nu se cultiva chestii care ar trebui sa ajunga pe masa, ce sa mai zici de culturi a caror valorificare e sub semnul intrebarii.