View Single Post
Vechi 24.06.2013, 19:21:56
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Da. Amin. Pentru cuvintele Sfîntului Ignatie Brancianinov și prin el Duhul Sfînt Dumnezeu.

Înseamnă că în facultate am fost învățat greșit. Dar nu acuz pe nimeni, decît lipsa de cunoaștere și a profesorului și a mea.
Îmi înclin capul semeț și neștiutor în fața înțelepciunii și credinței creștinești pe care le iubesc și le doresc.
Și cu adevărat tîlcuirea Sfîntului Ioan Scărarul din Filocalie, se referă la universalitatea mîntuirii, dar nu înseamnă că păgînii se mîntuiesc dacă nu înțeleg mîntuirea și nu acceptă mîntuirea.

Nimeni nu se poate mîntui înafara Adevăratului Hristos, din Bisrica Crestină Ortodoxă. Nu pot fi mai mulți hristoși. Decît Unul, Adevăratul Hristos și restul mincinoși.

"Ferice de voi, turmă mică, căci Domnul vă va da vouă Împărația Sa", spune Scriptura.

Mă gîndesc însă la Sfîntul Nicolae Velimirovici, a cărui poză de avatar port, că mi-e mai drag de el decît de Sfîntul Ignatie, că îmi amintesc că el a scris, dar uite ca nu mai știu unde, că mîntuirea necreștinilor va fi diferită de a creștinilor, că L-au respins pe Dumnezeu, că vor avea liniștire dar nu vor vedea pe Dumnezeu și nici o taină. Poate mă înșel eu. Îmi voi întreba duhovnicul oricum, că Sfîntul Ignatie a fost limpede.

Mi-e cumplit de greu să cred că vor merge mai mulți în iad decît în Rai.
Va face ea cumva Iubirea, să nu meargă mai mulți în iad decît în Rai, ci mai mulți în Rai.
Dacă-i așa, și dacă merg în Rai, voi cere Domnului să ia pe doi din iad să-i pună-n Rai în locu meu și eu să iau iadul lor.

DAR !

Ferească Mîntuitorul să ucideți vreun om, sub ORICE circumstanțe, că aici chiar că nu mai este nici o tîlcuire și Sfînta Scriptură, împlinirea Legii, vorbește cel mai clar despre Iubire.
Doar Domnul ia viața unui om, nu un alt om.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 19:42:10.
Reply With Quote