Doamne ajută.
Da frate Alin, încerc să răspund. Am uitat să vă rog pe toți, să nu mă numiți domn. Domn e Unul singur și Acela e în Ceruri.
Cu duhovnicul nu vorbesc toată ziua. E la mănăstire. Cînd se adună mai multe, odată pe lună sau la două luni, merg să vorbesc cu el, bucurîndu-mă cu mila Domnului, de cele două taine mari, Spovedania și de necuprinsele și negrăitele Trup și Sînge al Mîntuitorului.
Cu duhovnicul nu se vorbește la telefonul mobil. Poate doar la telefon fix, foarte rar, dar eu nici acolo nu-l sun. Cine vrea să fie monah adevărat, nu are nici telefon mobil, e votul sărăciei. Dar Mireasa lui Hristos, fiind înțelepțită de Duhul Sfînt, are și discrnămînt.
Am stat în babilon, în Londra 1 an și 5 luni. Sunt două parohii ortodoxe romînești acolo. În zonele Kingsbury (2 sfințiți slujitori) și Cancery Lane (4 sfințiți slujitori), ambele închiriate de la eretica mișcare anglicană și reorganizate în interior, ortodox. Nu e greu deloc de frecventat Biserica (ortodoxă), Aline frate. În fiecare dumincă sunt arhi pline de romîni, ambele Biserici, mai pline decît foarte multe parohii din țară. De cam o lună de zile am hotarît să nu mai merg în iadul angliei. Iad din punct de vedere al necredinței angliei, care apropo pînă în 1071, Anglia a fost Ortodoxă, sfătuiesc pe toți doritorii de trăirea creștinismului, de o viață curată și plăcută lui Dumnezeu, să nu se ducă decît în țările majoritar ortodoxe. Doar dacă au trimitere de sus, prin propovăduire. Îți recomand cartea "Căderea angliei ortodoxe" de Vladimir Moss. În Londra, ortodocși, romîni, parohiile grecilor sau rușilor, sunt ca familia lui Lot în cetatea sodomei și gomorei.
Să nu fiu off-topic, uciderea altor oameni, chiar și în caz de invazie a unei țări, sub orice pretext, este slujirea diavolului, îndepărtarea harului lui Dumnezeu prin încălcarea poruncilor Lui și o posibilitate de sute de ori mai apropiată de iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui, decît de mîntuire și Rai.
Bucurii.
Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 16:07:11.
|