Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 26.03.2013, 13:22:58
Nastya
Guest

Implicit

@Decebal 245

1. Chiar daca cei care au legiferat avortul s-ar putea sa nu fie crestini ortodocsi, cele care fac avorturi cu siguranta sunt femei crestin ortodoxe(sau SI femei crestin ortodoxe). 22 de milioane de avorturi in 50 de ani nu puteau sa fie facute doar de „altele”.
Problema grava nu cred ca e doar „legiferarea avorturilor”. Legile tarii noastre interzic si condamna si crima. Asta inseamna ca in România nu sunt criminali/crime?

Dumnezeu ne-a lasat liberi; Dumnezeu vrea ca noi sa avem dorinta de a ne pocăi; alegerea drumului greu al pocaintei si al mantuirii este optiunea noastra; ca si alegerea drumul pacatului.

Dumnezeu I-a poruncit lui Adam sa nu manance din pomul cunostintei Binelui si Raului, dar nu a imprejmuit pomul cu sarma ghimpata si nu a ridicat ziduri ca Adam sa nu ajunga la acesta. I-a dat dreptul lui Adam sa aleaga. Si a ales. Si a devenit responsabil pentru asta. (http://www.crestinortodox.ro/predici...m-rai-680.html)

2. E bine sa cititi Noul cod penal si o sa aflati despre dezincriminarea incestului si prostitutiei.

3. Nu cred ca va afecteaza <<Fermentul de revoltă anti-ortodoxă și anti-rumânească>> pentru ca:

a) ar trebui sa stiti macar numele poporului la care va referiti si pentru care se pare ca suferiti: ROMÂN NU <<RUMÂN>> si sa scrieti corect. ROMÂNIA NU <<RUMÂNIA>>. Am crezut ca e doar o greseala de postare, fiecare dintre noi din graba face astfel de greseli; la dvs. insa este permanenta. Am vazut ca ati scris la fel si pe alte topicuri.

b) e bine sa fiti corect si sa vedeti „dusmani” si in propria dvs. fiinta

c) cand oamenii nu stiu ce sa mai inventeze, fac apel la "nationalism" si "suferinta pentru credinta"; totdeauna are efect; dar nu e cinstit.

Sa nu uitati ca, de-a lungul istoriei cunoscute de noi, ura a nascut ură, naționalismul a dus la ură si razboaie, extremismul si mai ales extremismul religios au produs doar nenorocire. Ura distruge nu creează.

@Decebal 238

1. Trebuie sa fim crestini si prin fapte. Nu esti crestin ortodox daca faptele tale nu te prezinta astfel.

<<și: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău și din toată puterea ta. Aceasta este cea dintâi poruncă.>> (Marcu 12, 30)

Un crestin, un om care il iubeste pe Domnul Dumnezeu nu poate sa ucida, sa fure, sa violeze etc. Deci: intr-un neam cu adevarat crestin sau extinzand: daca ar putea sa existe un stat crestin, toate institutiile actuale ale statului (politie, justitie, jandarmerie etc.) ar șoma.

2. Au fost si sunt situatii in care oamenii si-au schimbat/isi schimba credinta. Dar nu totdeauna au fost fortati sa o faca.

Exemplul pe care-l dati dvs. este un moment trist si nedrept al istoriei noastre. Dar daca-l folositi propagandistic falsificati adevarul si minimalizati suferinta acelora care au fost obligati sa-si schimbe credinta. Pentru ei n-a fost propaganda: a fost o mare durere.

Eu v-am intrebat daca pe dvs. v-a abordat un crestin romano- catolic cu intentia vadita de a va converti la catolicism. Daca erati o persoana onesta spuneati simplu: Da sau Nu.

Cand ne folosim exclusiv de exprimari la modul general nu facem niciun serviciu ortodoxiei. Dar e doar problema dvs. Si automat apare si intrebarea: Sunteti cu adevarat un „aparator” al ortodoxiei?

3. Pentru ca acum suntem in Postul Sfintelor Paști si ne pregatim sa ne spovedim si daca Dumnezeu va ingadui sa ne Impartasim cu Sfintele Taine, poate ar trebui sa ascultati mai atent si sa participati cu tot sufletul la Sfanta Liturghie. Asa o sa aflati cum se roaga preotul slujitor pentru Unitatea Credintei. Va asigur ca n-o sa deveniti ecumenist.

4. Nu mi s-a parut ca v-ati referit strict la tema topicului: <<Habemus papam>>.

5. In raspunsul dvs. se citeste multa furie. Nu va ajuta sa fiti mai crestin.

Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini si prin faptele noastre nu numai prin declaratii si apartenenta. Sfantul Botez e doar inceputul drumului nostru spre Mantuire sau doar o parte a existentei noastre de crestini.
Reply With Quote