View Single Post
Vechi 20.03.2013, 12:46:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-asta nu stiam ,deci se poate fenta sistemul medical mai bine in Franta decat in romania; bine ati zis ca si ei fac invarteli dinastea si profita -sa nu mai zica lumea ca numai romanii sunt vicleni sau profitori
Ei nu au perceptia ca "a profita de la sistemul de asigurari" inseamna furt. Asa cum nici roamanii nu o au. Oameni, altfel cinstiti si care nu ar fura o stafida de pe o taraba nici daca le-ar fi foame, trag cate foloase pot din sistemul de asigurari. Medicii, asitentele si tehnicienii sunt chiar mai ingeniosi decat pacientii lor in aceste furturi. Cu micile ciupeli Asigurarile s-au obisnuit si nici nu mai reactioneaza. Singurul lucru care ii intereseaza este sa contracareze marile furturi, acelea de sute de mii sau milioane de euro.

Kinetoterapia e decontata de Asigurari, osteopatia nu (osteopatia consta in tehnici de manipulare a articulatiilor). Ei bine, am intalnit kinetoterapeuti care factureaza "sedinte de kinetoterapie", in realitate facand osteopatie. In acord cu pacientii lor, bineinteles, care pacienti platesc, pe urma prezinta factura la Asigurari si sunt rambursati. Am discutat chestia asta cu o inspectoare de la Asigurari care imi dadea indrumari la inceput. Mi-a spus ceva de genul: "domnule doctor, furtisaguri de acest nivel nu prea ne intereseaza. O sa faca chestia asta, de cate ori ? De 3-4 ori pe zi. O sa decontam facturi trucate de cateva zeci de euro pe zi. La cat se fura, nu ne intereseaza, nici macar nu ma deplasez in control. Daca, insa, ajunge la zeci de facturi pe zi, pana la urma Serviciul de Statistica ne semnaleaza ceva in neregula, ca "iese din grafic". Asta devine un caz de control. Si, daca il prindem, se lasa cu audit, fiindca trebuie sa evaluam cam cat a furat de-a lungul timpului. Urmeaza decizia de impunere si informarea Colegiului Kinetoterapeutilor spre excludere. Dar, dv trebuie sa aveti grija la altceva: la ce ordonante de transport dati: acolo se fura mult si suntem cu ochii pe chestia asta". "Cum adica, doamna ?". "Da, se pare ca ar fi vorba de o retea. Taxi-uri conventionate (adica cu drept de transport pacienti si platite de Asigurari) cad la intelegere cu medicii si cu pacientii. Facturile pentru transport pacienti spre - si de la - kinetoterapeuti s-au triplat in doua luni, ne-au spus de la Statistica. Aveti grija, trimiteti cu taxi-ul la tratament numai pacientii care nu se pot deplasa".

Ca sa vezi cate afli de la o inspectoare de Asigurari: mare e ingeniozitatea oamenilor si laxa este definitia vietii cinstite! S-a ajuns aici fiindca noi nu mai credem cu adevarat ca un judecator ne-a vazut nu numai tot timpul cat am furat, ci si cand am pus la cale furtul si nu mai credem ca acel judecator chiar ne va judeca. Pe toti. Fara exceptie. Intr-o zi care ar putea fi maine.

Citat:
-pai trebuie sa invete romanii de la francezi domne sa nu mai spele wc-uri
Liberté, Egalité, Fraternité. Dar nu si pentru catei. Daca nu aduc dovada ca spala W.C.uri, romanii nu mai primesc prelungirea actului fundamental sederii lor in Franta, Italia, alte tari: cartea de sejur. La un interval de timp aflat oarecum la aprecierea prefectului, trebuie sa duci la prefectura o scrisoare a sefului W.C.-ului, potrivit careia are multa nevoie de tine. Si primesti prelungirea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 20.03.2013 at 12:51:01.
Reply With Quote