15.03.2013, 05:49:34
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 02.04.2012
|
|
Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Eu nu ma aflu sub ascultarea papei dar atata timp cat Patriarhul sub a carui ascultare ma aflu i se adreseaza cu "Sanctitatea voastra", banuiesc ca nu zice asta la misto in declaratii publice si de aici deduc ca un respect asemanator i-as datora si eu.
Acum, o multime de ortodocsi nu cred ca Dumnezeu l-a pus pe PF Daniel in scaunul patriarhal, nici pe patriarhul ecumenic, etc. De fapt nici eu nu prea cred ca Dumnezeu ii alege pe ierarhi, ci oamenii ii aleg, numesc, impun, etc, iar Dumnezeu lucreaza cu ei (mai mult sau mai putin). Uneori Dumnezeu vegheaza, influenteaza alegerile noastre, mai ales daca ii cerem cu credinta sa intervina...
Mai ganditi-va ca papa are un cuvant greu de spus in lume, cuvant care ne afecteaza si pe noi. Spre exemplu, daca papa ar spune ca sunt acceptabile casatoriile gay, aceasta declaratie ar atarna greu in fata organismelor politice si ar fi o mare sansa ca si in Romania sa vedem acest lucru intamplandu-se curand. Deci conteaza cine este papa si ce face... intr-un fel as putea spune ca ma reprezinta si pe mine in fata lumii.
|
Foarte frumoase cuvinte!
|