View Single Post
  #845  
Vechi 13.03.2013, 18:11:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Nu fac parte din aceași disciplină pentru că sunt 2 lucruri total diferite.
Evoluția are de a face cu organisme vii, Abiogeneza încearcă se explice cum a fost creată viața din materie inorganică. Mai simplu de atât nu am cum să îți explic.
Probabil ai vrut sa scrii altceva, ca din ce a iesit de contrazici teribil.
Viata = organisme vii.

Adica ai scris:

Citat:
Evolutioa are de a face cu organisme vii.
Abiogeneza încearcă se explice cum au aparut organismele vii din materie inorganică (anorganica?)
Deci cum sunt totusi lucruri diferite?

Citat:
Cum să fie mai simplu? Să zici că o divinitate este responsabilă pentru crearea universului, vieții etc este și mai complex și pune și mai multe întrebări decât răspunsuri.
1. Se pare ca evolutionismul oricum nu are nici un raspuns despre cum a aparut viata de fapt.
2. Evolutionismul proune o teorie destul de improbabil (a mutatiilor aleatoare), care nu e falsificabila, despre cum s-au diversificat speciile.

Deci daca ne intoarcem la lama lui Occam, alegand pe Dumnezeu ca si Creator tot nu prea stim cum a creat viata, dar macar avem o explicatie mult mai simpla, logica si chiar falsifiabila (inteligenta e demonstrat ca poate crea complexitate si inteligenta) asupra sursei ei.

Deci, 1 partida remiza (cum) si 1 castig (cine).

Citat:
Cine l-a făcut pe el? De unde a venit? etc, și când răspunzi la întrebările alea ajungi într-un cerc, cine l-a făcut pe cel ce l-a făcut pe dumnezeu etc.
De cand cu teoria relativitatii, stiinta a evoluat suficient de mult pentru a realiza oricine ( care are cat de cat o cultura in domeniu) - ca timpul este doar o alta dimensiune a Creatiei.

Mai exact, o intrebare de genul "Cine l-a creat pe Dumnezeu" - intrebare care presupune extinderea dimensiunii temporare dincolo de contextul ei real (al Creatiei), este pur si simplu copilareasca daca nu retrograda in raport cu progresul stiintific.

E drept, omul obisnuit nu poate sa inteleaga cum este "timpul" inainte de timp (vesnicia pre-temporala) dar poate macar accepta ca timpul are un inceput (chiar si fizica ii spune asta) dar ce a fost inainte de timp (Creatorul) nu.

Si apropo, ortodocsii stiau inainte de Einstein ca timpul are un inceput: "Unul nascut, care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii"
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 13.03.2013 at 18:27:58.
Reply With Quote