View Single Post
Vechi 01.03.2013, 20:45:29
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roboam Vezi mesajul
Am fost botezat pentru ca am crezut. Atat. Nu am avut absolut nici un merit.
Dar de ce ai crezut? Si in ce anume ai crezut?

Ai crezut intr-o dogma si nu in Domnul Iisus Hristos.
Ai crezut intr-un Iisus Hristos dogmatizat, zugravit intr-o simpla acumulare de cunostinte mai mult sau mai putin legate intre ele - logice -, ai crezut intr-un personaj si nu in Persoana.
Ai crezut intr-o poveste cu happy-end in care te-ai si vazut gata mantuit.
E ca un film de hollywood cu happy-end, adica de prost gust.
Ori tocmai faptul ca erai convins de finalitatea happy-end a propovaduirii te-ai "botezat": dar credinta este "incredintare a celor nadajduite", ori dta.erai deja incredintat de cele viitoare, ti s-a vandut o "idee de botez" prin care primeai o certitudine - ca de te vei "boteza" la ei te vei mantui.

Dta.te-ai "botezat" din certitudine, deci NU DIN CREDINTA!
Imi pare rau!

In aceste circumstante botezul pruncilor este mult mai de folos decat cel al adultilor pentru simplul motiv ca pruncii sunt atat de curati CA NU POT FI INSELATI CA OAMENII MARI, lor nu poti sa le vinzi certitudini de mantuire pentru ca, in curatia lor, ei ii descopera dintr-o privire pe escroci.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 01.03.2013 at 20:49:59.
Reply With Quote