View Single Post
Vechi 28.12.2012, 00:23:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
P. S. Când am scris de ideologia numită "creștinism", nu m-am referit la o anumită confesiune, ci pur și simplu la anumite idei specifice habotniciilor de tot felul. Exemple de aceste idei care, în mod evident, NU au nicio legătură cu învățătura lui Hristos Dumnezeu:
2. "Canoanele spun că...";
"Cei care părăsesc confesiunea noastră își pierd mântuirea și cad din har";
De aceea am spus: să nu confundăm creștinismul cu "creștinismul", Ortodoxia cu ortodoxismul.
Si nu te-ai gandit ca poate nu-s habotnici si tu de fapt esti cea care a inteles gresit?
Invatatura aceasta este de aici, invatatura nehabotnica de unde este?
Pravila, apostazia mireanului: http://www.catehetica.ro/apostazia-m...a-bisericeasca
Citez: "Apostazia mireanului este lepadarea de credinta, inlocuind-o cu alta credinta eretica sau desarta, ca un revoltat. (Fac. 14, 4; II Cor. 13, 6; F. Ap. 5, 37; 21, 21; Tes. 2, 3; I Tim. 4,1). Prin ea se calca legea de a marturisi pe Dumnezeu (Luca 12, 8-12; Mat. 5, 11- l2; 10, 32-35; Marc. 8, 38; I Ioan 2,23; II Tim. 2,12, Apoc. 3,5). Apostatul se considera ca o frunza rupta din craca, ca smochinul cel uscat, caruia i s-a zis: "Sa nu mai fie in tine rod in veac." (Mat. 21, 19). Apostazia este cea mai mare cadere din har. (Gal. 5, 4; Ev. 12, 15; I Tim. 4,1,5, 8; II Tes. 2, 3), din pricina poftelor, a slavei desarte, sau a dorintei de imbogatire (I Tim. (6, 10; Iac. 5,1-7; Luca 6,24)."
Reply With Quote