Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Măsurile de precauție nu constau în cele materiale, ci în cele spirtuale. Agoniseala noastră să fie în Împărăția lui Dumnezeu și nu aici, unde toate sunt vremelnice. Căci omul va trăi nu numai cu apă și cu pâine, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu.
Mântuitorul ne spune: „Amin, Amin, grăiesc vouă, cine ascultă cuvântul Meu, și crede în Cel ce M-a trimis pe Mine, are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat din moarte la viață.”
De cine asculți tu Florine? Unde ne spune Mântuitorul să ne facem provizii (materiale)?
|
Pe rînd:
Vrei să spui nu numai în cele materiale, ci și în cele spirituale. Ieri m-am spovedit și împărătășit, eu și casa mea.
Cu cîteva zile înainte am adunat o sumă frumușică de la mulți colegi și vecini, bani pe care i-am cheltuit pe mîncare pe care am donat-o spitalului de copii din oraș. 55 de copii cu handicap se vor bucura de ele, mulți colegi de-ai mei au făcut o faptă foarte bună și iată că acum îți ofer exemplul propriu: du-te și fă cel puțin la fel.
Pînă una-alta nevastă-mea alăptează și trebuie să mănînce. Dumnezeu știe că sînt în stare să țin și post negru pe durată nedeterminată, numai să aibă familia ce mînca și apă bună de băut.
Mîntuitorul a menționat printre altele și pilda omului înțelept care și-a construit casa pe stîncă. Nu că aș fi eu vreun înțelept, dar să știi că nu stau rău cu discernămîntul.