Citat:
În prealabil postat de AlinB
Stii, era bancul ala cu Itzic care se tot ruga "da Doamne sa castig la loto!" Si se ruga asa mult si staruitor ca intr-o buna zi, Dumnezeu ii zice: "Mai Itzic, ajuta-ma sa te ajut, joaca si tu la loto!".
|
Cred ca ti-ai raspuns singur acestui gen de reflectie gen "Itzic si Strul":
Citat:
Ipoteza nefondata.
E ca si cand ai zice ca nu trebuie sa te mai duci la servici ci sa astepti ca Dumnezeu sa-ti hraneasca familia.
|
Cine sustine ideea statului cu bratele incrucisate? Doar ca una e voia lui Dumnezeu si alta ingrijorarea venita de la cei care nu-l au pe Dumnezeu... Eu n-am intalnit nici preoti, nici monahi care sa transmita un gand de teama si ingrijorare. As vrea sa cred ca ma pot increde in siguranta pe care mi-o transmit ei. Iar daca pierd, inclin sa cred ca de fapt sunt intr-un mare castig!...
Citat:
Nu e nevoie sa stii EXACT ce se va intampla, toate dezastrele avand o anumita linie precisa de desfasurare si consecinte ca: lipsa mancarii, lipsa apei, dezordine sociala, etc.
|
Cred ca ti-a scapat singura si cea mai importanta lipsa: cea a lui Dumnezeu. Cu El, nu duci nici un fel de lipsa!... Dar probabil... vorbim din carti!...
Citat:
Ei vezi, deci CEVA ai, probabil macar pe vreo 6 luni sau mai mult daca e bine dramuit, ai cu ce sa te incalzesti iarna, caz in care atunci da, nu mai ramane decat sa te rogi.
|
Din tot ce am, nu-mi ajuta la nimic, daca "ceva" nu merge!... Ca orice familie, in fiecare an ne straduim si noi sa intram in iarna cu rafturile camarii (in cazul meu a beciului) cu cele necesare, pana la recolata viitoare. In cazul asta, as putea spune ca eu ma tem de apocalipsa in fiecare an!...
Citat:
Tu chiar ai incercat sa dai crezare nazdravaniilor astea New Age.
|
Pe mine ma lasa rece "New Age". Era doar un exemplu. Eu nu pot anticipa ce "gaselnita" are Dumnezeu pentru a ne trezi din "somnul cel de moarte"!
Citat:
Oare?
N-au murit de-a lungul timpului sute de milioane milioane chiar miliarde de oameni in razboie, epidemii, catastrofe naturale, politico-socio-economice, etc.?
Dumnezeu a ingaduit.
|
Ei, eu cautam o nuanta mai... optimista! Tu esti mai drastic, se pare. Sa speram ca-si face Dumnezeu mila si de cei de la orase!...