View Single Post
Vechi 21.12.2012, 15:09:39
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Stii, era bancul ala cu Itzic care se tot ruga "da Doamne sa castig la loto!" Si se ruga asa mult si staruitor ca intr-o buna zi, Dumnezeu ii zice: "Mai Itzic, ajuta-ma sa te ajut, joaca si tu la loto!".
Cred ca ti-ai raspuns singur acestui gen de reflectie gen "Itzic si Strul":

Citat:
Ipoteza nefondata.
E ca si cand ai zice ca nu trebuie sa te mai duci la servici ci sa astepti ca Dumnezeu sa-ti hraneasca familia.
Cine sustine ideea statului cu bratele incrucisate? Doar ca una e voia lui Dumnezeu si alta ingrijorarea venita de la cei care nu-l au pe Dumnezeu... Eu n-am intalnit nici preoti, nici monahi care sa transmita un gand de teama si ingrijorare. As vrea sa cred ca ma pot increde in siguranta pe care mi-o transmit ei. Iar daca pierd, inclin sa cred ca de fapt sunt intr-un mare castig!...

Citat:
Nu e nevoie sa stii EXACT ce se va intampla, toate dezastrele avand o anumita linie precisa de desfasurare si consecinte ca: lipsa mancarii, lipsa apei, dezordine sociala, etc.
Cred ca ti-a scapat singura si cea mai importanta lipsa: cea a lui Dumnezeu. Cu El, nu duci nici un fel de lipsa!... Dar probabil... vorbim din carti!...

Citat:
Ei vezi, deci CEVA ai, probabil macar pe vreo 6 luni sau mai mult daca e bine dramuit, ai cu ce sa te incalzesti iarna, caz in care atunci da, nu mai ramane decat sa te rogi.
Din tot ce am, nu-mi ajuta la nimic, daca "ceva" nu merge!... Ca orice familie, in fiecare an ne straduim si noi sa intram in iarna cu rafturile camarii (in cazul meu a beciului) cu cele necesare, pana la recolata viitoare. In cazul asta, as putea spune ca eu ma tem de apocalipsa in fiecare an!...

Citat:
Tu chiar ai incercat sa dai crezare nazdravaniilor astea New Age.
Pe mine ma lasa rece "New Age". Era doar un exemplu. Eu nu pot anticipa ce "gaselnita" are Dumnezeu pentru a ne trezi din "somnul cel de moarte"!

Citat:
Oare?
N-au murit de-a lungul timpului sute de milioane milioane chiar miliarde de oameni in razboie, epidemii, catastrofe naturale, politico-socio-economice, etc.?
Dumnezeu a ingaduit.
Ei, eu cautam o nuanta mai... optimista! Tu esti mai drastic, se pare. Sa speram ca-si face Dumnezeu mila si de cei de la orase!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote