Pe langa alte efecte secundare, cred ca cel mai important este faptul ca anticonceptionalele afecteaza fertilitatea femeii. Acestea actioneaza si la nivelul creierul, caruia practic "ii comanda" sa nu mai ovuleze. Dupa incetarea tratamentului, de multe ori femeile intalnesc dificultati pentru a ramane gravide. Trec cateva luni bune pana sa reuseasca. Uneori din pacate, chiar mai mult sau raman cu o sechela definitiva a sistemului reproductiv.
Si oricat m-ati blama de mult, o voi spune fara regret. Prezervativul este solutia cea mai buna, din toate punctele de vedere. Metoda calendarului nu este tocmai sigura. Coitus interruptus cu atat mai putin. Si toate celelalte, afecteaza sistemul reproductiv sau confortul fizic si psihic intr-un fel sau altul.
Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Nu cred ca sunt multe cupluri casatorite aici care sa-si permita sa faca copii "fara numar" si sa fie mandri de traiul pe care pot sa-l ofere acestora. Stiu ca un copil nu te va iubi mai mult sau mai putin, in functie de situatia materiala pe care i-o oferi, dar sa fim seriosi, nu te doare sa vezi ca fiul/fiica ta este singurul/singura care nu poate merge intr-o excursie la scoala?
Nu cred ca mesajul lui Dumnezeu a fost sa facem peste 10 copii pe care sa-i tinem intr-o mizerie. Si pe langa partea financiara, nici moral nu stiu cat suport pot sa oferi unui numar foarte mare de copii. Daca amandoi sotii lucreaza si mai au si 7-8 copii acasa, nu stiu cata educatie le pot da.
Da, stiu ca exista si varianta abstinentei, dar nu cred ca o familie tanara cu doi soti la 30 de ani, este incantata de aceasta varianta.
Toata lumea se da curata si nevinovata, dar nu cred ca e cineva casatorit aici, care sa nu fi folosit niciodata o forma contraceptiva. Fie naturala, fie artificiala. Si e foarte bine ca se intampla asta. Un copil nu-l faci la nimereala pe principiu "sa fie" sau "unde mananca sapte guri mai mananca si a opta". Conteaza educatia, moralitatea, scoala, viitorul pe care i-l oferi, siguranta, increderea, atentia.
|