Citat:
În prealabil postat de catalin2
Iti raspund in cateva puncte:
2. Am citit aproape toate mesajele tale, de aceea ti-am scris acel mesaj cu concluzii, acum stiu ce invatatura propui tu. Toti oamenii spun ca ce cred ei este corect si adevarul, pentru ca altfel n-ar mai crede in ceea ce sustin. Si tu spui la fel, problema e sa fie si in concordanta cu ortodoxia, ca altfel fiecare om poate avea o filozofie personala.
|
Daca ai dragoste sa continuam dezbaterea pana aflam adevarul si corectam erorile, fiecare in parte, o polemica in acest sens putem face aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...353#post487353
Invatatura Ortodoxa, graviteaza in jurul ideii ca Lucifer a fost invidios pe cinstea lui Adam din Rai si dorinta lui a fost de a-l strivi, de a se urca in carca lui, de a-l inrobi pe bietul Adam si pe toti urmasii lui. (pana aici nimic protestant)
Mesajul Evangheliei graviteaza in jurul devotamentului fata de adevar si promoveaza discernamantul. Iar Hristos insusi spune in Luca VI: <<43. Căci nu este pom bun care să facă roade rele și, iarăși, nici pom rău care să facă roade bune. [...] 46. Și pentru ce Mă chemați: Doamne, Doamne, și nu faceți ce vă spun? >> . Iar la Matei VII avem asa:<< 15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori! 16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? >>
Iar arhimandritul ortodox imi va raspunde:
<<Frate! Baga de seama ca esti inselat de diavolul!>> (prima data il desfiintezi pe interlocutor pentru a-i dustruge orice incredere in ceea ce stie. Aceasta veche tehnica psihologica a predicatorilor impostori este astazi folosita in PR si propaganda politica). Dupa care urmeaza : <<Lupii in piei de oaie sunt papistasii, sectantii si protestantii. La astia se referea Hristos, nu la preotii ortodoxi care nu implinesc ceea ce predica! Vezi ca tu nu ai de unde sa discerni intre bine si rau! Numai eu sunt investit cu aceasta putere de cand am fost hirotonit! Baga de seama ca te duci in ratacire! Lasa scriptura! Nu mai citi tu, asa... de unul singur! Numai eu pot sa te ajut sa intelegi scriptura! Hristos spune "Fara de mine nu puteti face nimic." Si unde este Hristos? In Biserica Ortodoxa Romana, pentru romani. Nu la stilisti, nu la grecocatolici sau la yoghini. Ei sunt toti o apa si-un pamant, inselati de diavolul.>> (Stilistii si papistasii spun acelasi lucru despre voi, deci sa nu va simtiti nedreptatiti!)
Si atunci, care dintre cele doua este prosteala grosolana si marturie mincinoasa? Intelegerea textului Evangheliilor sau interpretarea vadit subiectiva a unuia care isi umple buzunarele din doctrina pe care o predica?
p.s. Printre astfel de invective si acuzatii murdare aruncate dintr-o parte intr-alta, eu nu recunosc Harul Duhului Sfant, ci doar apucaturile politicienilor din vremurile noastre. Ei, neavand ca sa spuna ca au facut bine pentru tara, se ataca unii pe altii in mod mizerabil, doar doar or mai prosti poporul si de data asta. La fel si popii mincinosi. Neputand sa zica "invatati-va de la noi ca suntem blanzi si smeriti cu inima", vor incepe sa calomnieze.