View Single Post
Vechi 05.12.2012, 01:03:49
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
In sfarsit, Slava lui Dumnezeu, mi-ai incalzit si tu inima...:) Asta tot incerc sa spun, de fapt!
Deci, nu mai nega psihologia, de vreme ce insisi Parintii sunt cei mai buni, sunt desavarsiti (sau aproape) tocmai in aceasta (in stiinta/cunoasterea sufletului) unde noi, sau, ma rog, eu, sunt doar un mereu-incepator.

(In rest, te rog sa mai cugeti, ca nu-i chiar asa simplu, chiar asa de schematic... De fapt, nu-i vorba de cugetat, e vorba de trait efectiv niste ani in breasla, apoi sa vezi cum ti se topesc si recladesc preconceptiile, iar daca mai ramai pe pozitii si te tii in Biserica, eu cred ca drumul e bun. Pura opinie personala.)
-stai putin ca eu am zis ca sfintii sunt cei mai mari psihologi pt ca si-au cunoscut sufletul,le-a luminat Dumnezeu sufletul,prin rugaciune...dar ei nu s-au folosit deloc de facultatea de psihologie,de scrierile psihologilor (freud,...) si atunci pot sa resping psihologia (poate nu in totalitate) care se invata in facultati pt ca repet respectivii autori de carti psihologice nu s-au bazat pe rugaciune,pe religie,pe sfintii parinti,deci pe ei nu i-a luminat Dumnezeu cand au scris respectivele carti de psihologie ca pe sfintii parinti.
-deci ce nevoie mai avem de psihologii (care se studiaza in facultate...) care nu L-au cunoscut pe Dumnezeu,si ale caror carti pot fi pline de invataturi gresite,daca ii avem pe Sfintii Parinti si scrierile lor sfinte,pline de invataturi adevarate ?
-
si atunci nu trebuie sa tinem seama mai mult de sfintii ortodocsi decat de psihologi ?

Last edited by antiecumenism; 05.12.2012 at 01:10:15.
Reply With Quote