Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Avand in vedere anul 2005, cine stie la ce versiune post-modernista a traducerii Bibliei ai apelat aici.
|
Neâncredere ce-o putem împărtăși și față de cele două versiuni ortodoxe (Sinodala și Anania), ele aparținând aceleiași perioade ”postmoderniste”. Singura diferență constă în faptul că versiunile ortodoxe [actuale] menționate nu respectă originalul grecesc. Fapt ce aruncă o umbră de îndoială și cu privire la corectitudinea traducerii în cazul altor versete...
Citat:
Oricum, in subiectul initial era vorba despre hiliasm la Luther.
|
Subiectul inițial era despre focul iadului, respectiv o paranteză deschisă în legătură cu Apoc. 20,5. Hiliasmul la Luther, era doar o abatere de la subiect. După 8 luni de zile, n-am uitat cum ai evitat chestiunea traducerii incorecte în versiunile ortodoxe actuale. Dar, din punctul meu de vedere putem trece peste, revenind la topic.
Citat:
In ce priveste sarbatoarea nationala, in mai multe randuri am afirmat ca neortodocsii nu prea pot sa se mai considere romani, pentru ca au devenit anti-romani, dusmani ai romanilor. Aici intram in niste lucruri mult prea subtile pentru intelegerea ta matematicista asupra lumii.
|
Asta n-are legătură cu matematica, ci cu istoria. Nu putem uita două lucruri: pe meleagurile românești, comunismul a fost adus pe tancurile sovietice, iar ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești. Așa că poți reduce nițeluș tirajul la focul... patriotismului de paradă.