View Single Post
Vechi 23.11.2012, 18:40:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Lintea verde trebuie pusă în apă vreo cîteva ore pînă se umflă, dar nu 24 de ore ca fasolea.

Pe perioada verii noi am înlocuit apa în care fierbe lintea cu sucul de roșii și gogșari făcut la blender. Oricum, cantitatea de lichid trebuie să fie de trei ori mai mare decît cea de boabe (numai la orez e 1 / 4). Se pune apa la fiert și imediat se adaugă lintea, după care se lasă cam 15 minute. Între timp poți adăuga ceapa mărunțită, chiar și ciuperci, după gust, și la urmă sarea (de mină sau de mare, fără iod). Se prepară mujdeiul care se face cu puțină apă și ulei de măsline și care se amestecă cu lintea după ce s-a oprit focul. La urmă se adaugă pătrunjel cît vrei.
Mulțumesc pentru rețetă. Sare deloc, degeaba ai subliniat fără iod, că tot nocivă e...în sfârșit fiecare cu alegerea lui. Săruri sunt destule în legume, în rădăcinoase...nu mai avem nevoie de supliment de sare.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Aici trebuie să răspundă nevastă-mea. Eu știu doar de unde să cumpăr borșul și rețeta aproximativă observată de la distanță...
Borș îți recomand să ți-l prepari tu...îți dau rețeta dacă vrei.
Reply With Quote