View Single Post
Vechi 23.11.2012, 17:37:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Poți detalia...sunt interesat de rețetă.
Lintea verde trebuie pusă în apă vreo cîteva ore pînă se umflă, dar nu 24 de ore ca fasolea.

Pe perioada verii noi am înlocuit apa în care fierbe lintea cu sucul de roșii și gogșari făcut la blender. Oricum, cantitatea de lichid trebuie să fie de trei ori mai mare decît cea de boabe (numai la orez e 1 / 4). Se pune apa la fiert și imediat se adaugă lintea, după care se lasă cam 15 minute. Între timp poți adăuga ceapa mărunțită, chiar și ciuperci, după gust, și la urmă sarea (de mină sau de mare, fără iod). Se prepară mujdeiul care se face cu puțină apă și ulei de măsline și care se amestecă cu lintea după ce s-a oprit focul. La urmă se adaugă pătrunjel cît vrei.

Mămăligă sper că știi să faci. :) De mestecat, vorba lui bunicu', de 101 ori!

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
La fel, poate detaliezi, deși pentru mine fasolea boabe este interzis, îl mănânc doar așa când mai am o poftă și mai schimb meniul. În schimb fasolea păstăi este un aliment de bază și foarte important.
Aici trebuie să răspundă nevastă-mea. Eu știu doar de unde să cumpăr borșul și rețeta aproximativă observată de la distanță...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote