Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Te-am să-mi faci și mie cunoscut ce spun Sfinții Părinți și nu în ultimul rând Dumnezeu prin intermediul Bibliei. Recunosc că nu stau bine la capitolul ăsta. Poate așa vei reuși să mă convingi, că în rest cu argumentele tale științifice și cucalculele tale nu m-ai convins. Eu ți-am ridicat niște probleme elementare de fizică, pe care văd că le ocolești, în schimb te legi de avatar și alte lucruri care nu fac subiectul discuției.
ps: Ai fot vreodată cu avionul?
|
Îți recomand piramidon... nu să-l bei ci doar să-l privești...

, după care să-l arunci în gunoiul istoriei moarte.
Nu mai am cuvinte.
Păi cum să fi ocolit tocmai eu problemele elementare de fizică, păi iar n-ai citit? Poate că l-am neglijat pe Dumnezeu de data asta dar fizica și electromagnetismul, aerodinamica și geometria și tot ce mai vrei sigur că le-am folosit, și m-am legat de avatar sperând să nu te preschimbi în tăciune nedreptățit din bob de grâu atât de frumos și curat.
Păi și sfinții au mărturisit că e valabil ce a scris Moise la Facerea și nu ca și poezie sau pile-osofie, ci că este scris de la Dumnezeu despre Adevărul, prin viața lor îngerească, așa au mărturisit.
Iar acolo scrie clar cum a fost făcută Creația, prin Cine, și în cât timp, și cum a deslușit Domnul cerul de pământ și cum a plinit pământul și cerul și cum apoi toate cele făcute fiind frumoase și bune și bine rostuite S-a odihnit și S-a mângâiat de toate cele pe care le făcuse, de toată zidirea Lui.
Iar după ce zidirea a căzut în starea deplorabilă și subdobitocească și plină de silnicie și ură și răutate a spălat pământul de ea renăscând-o prin Noe iar dacă iar și iar a căzut a trimis prooroci să-i îndrepte pe oameni iar dacă pe aceștia nu i-a crezut nimeni și i-a omorât atunci a trimis peștișorii și mieluții și porumbeii ca jerfă pentru păcatele omenirii iar dacă nu au avut milă ci s-au crezut ei sfințișori cerând semne și minuni atunci a trimis pe Fiul Său preaiubit ca să ia asupra Sa neputințele omului și să-l ridice din patimi și păcate și să-l aducă la starea lui și la demnitatea de om al raiului cuminte și drept și iubitor și ascultător, om bun care nu se mai mândrește cu prostia și minciuna și păcatele lui ascunse iubind ca nebunul slava de la gLume.
Iar dacă iar o să cadă omul și a căzut atunci iată că vine iar și iar până la sfârșit din mila Maicii pentru oameni la porunca cea sfântă ce din Tatăl purcede.