Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
In cazul in care nu stii, Biblia nu se talcuieste de unul singur, ci trebuie sa apelam la Sfintii, pe care Dumnezeu i-a luminat special, ca sa faca aceste interpretari.
Unul dintre cei mai elocventi dintre acesti sfinti este Sf. Ioan Gura de Aur, caruia insusi Sf. Petru ii soptea in ureche ce sa scrie, urechea aceasta existand si astazi sub forma de moaste. Dumnezeu nu a ingaduit sa putrezeasca urechea care a fost atinsa de Duhul Sfant.
In concluzie, ceea ce am scris mai sus nu imi apartine, ci sunt cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur, desprinse din cartea nou aparuta "Despre feciorie - Apologia vietii monahale - Despre cresterea copiilor" in Editura Institutlui Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane. Cred ca am cumparat-o de la Libraria Cretulescu din Piata Palatului.
|
am mai auzit asta, in ultima perioada de prea multe ori! Daca un parinte al Bisericii spune un lucru sau o invatatura care nu este argumentata biblic, atunci este invatatura omeneasca si NU divina. Puteam spune cel mult ca este parerea lui personala. Chiar Pavel precizeaza in epistolele lui cand era parerea lui personala si nu porunca Domnului in legatura cu anumite lucruri.
PS: tocmai ceea ce zici tu ca a spus Ioan Hrisostom contrazice Biblia