View Single Post
Vechi 08.10.2012, 21:25:49
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca popa din sat betiv si curvar ar avea pe deasupra pretentia sa fie sef pentru intreaga lume crestina, ai dreptate.

Poate i-as trece cu vederea betia, chiar si curvia, dar peste toatea astea (chiar si fara) pretentiile de "loctiitor a lui Hristos" e prea mult.

Insist pe termenul de "loctiitor".

Pentru mine are conotatii uzurpatoare. Nu stiu la tine.
Fiecare dă conotația pe care o dorește; asta în situația în care nu își rezervă timpul de a cerceta care este sensul pe care îl dă, oficial, emitentul "termenului".

Din nou vin și spun că o asemenea interpretare tendențioasă ("pentru mine înseamnă uzurpare") nu se deosebește cu nimic de argumentul protestantului care se scandalizează de pretenția preotului de a ierta păcatele sau de ideea că sfinții mijlocesc în fața lui Dumnezeu - că doar numai Dumnezeu iartă, și numai Cristos mijlocește, nu-i așa ?

Trecând peste interpretări mai mult sau mai puțin tendențioase, pot să vă spun, din experiența personală, că n-am întâlnit, în 5 ani de când am trecut Tibrul, niciun moment în care preotul paroh, un alt preot sau chiar Sfântul Părinte să pretindă că ar fi șeful meu sau să se dea drept Cristos.

Last edited by MihaiG; 08.10.2012 at 21:29:18.
Reply With Quote