Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Hai, te rog frumos, la oile noastre...
|
Sa incerc sa aranjez oile, cat de cat. :)
In legatura cu evolutionismul teist ortodox (deci din punct de vedere si teologic) sunt doua tipuri de argumente, folosite de cei ce-l propaga:
1. Kalomiros si cei care au mai scris 1-2 carti dau citate din sfinti si spun ca acestia ar fi sustinut asemenea idei. Dau doar citate luate din context din Sf. Vasile cle Mare, sf. Ioan Gura de Aur, etc. si se fac ca nu observa restul lucrarii, in care e clar ce spun, am dat si eu citatele. Deci e un fals deliberat.
2. Am mai observat o argumentatie, probabil folosita de unii credinciosi ce cred si in evolutionism, care au vazut si ei ca nu se potriveste ce spun autorii cu ce spun sfintii. Ei afirma ca sfintii au vorbit tinand cont de nivelul stiintei din acea vreme, si ca s-au inselat. Tot eronat e si acest lucru, pentru ca sfintii au comentat revelatia, nu au vorbit despre stiinta din timpul lor sau despre ceva ce se cunostea atunci. Nu au scris doar o parere a personala, de exemplu de genul ca pamantul e patrat. Ei au talcuit Facerea, deci revelatia. Adica au talcuit ce a spus Dumnezeu, nu si-au exprimat doar o parere personala, pe care nu o gasim in Sfanta Scriptura (desigur ca in Sfanta Scriptura nu scrie ca pamantul e patrat sau plat).